MCI_7298.jpg
Nazad na novosti

28.06.2024

DPA mikrofoni u live i studijskom okruženju u AVL Projektu

U maju ove godine organizovana je interesantna interaktivna radionica sa fokusom na instrumentalne DPA mikrofone, koja je na jednom mestu okupila audio stručnjake, profesionalce iz rental industrije, bubnjare i ostale muzičare.

DPA Microphones

 

Poznato je da DPA instrumentalni mikrofoni omogućavajući autentičan prenos svakog instrumenta, dok njihova precizna tehnologija izoluje zvuk od spoljašnjih faktora i smanjuje mogućnost smetnji. Fleksibilnost pri postavljanju i prilagođavanje različitim instrumentima čini ih odličnim izborom kako za studijsko, tako i za live korišćenje.

 

DPA Microphones

 

DPA Microphones

 

Na ovogodišnjoj radionici posvećenoj DPA instrumentalnim mikrofonima koji se koriste za ozvučavanje bubnja, naš poznati bubnjar Vladimir Ružičić Kebac uživo je demonstrirao mogućnosti sledećih mikrofona:

 

- DPA 4055 na bas bubnju,

- DPA 2012 na oba doboša,

- DPA 4099 na glavnom dobošu kao dodatni mikrofon,

- DPA 4099 na svim tomovima,

- DPA 2015 kao overhead mikrofoni,

- DPA 2011 na hi-hatu.

 

DPA Microphones

 

DPA Microphones

 

Prisutni su mogli da čuju neprocesuiran zvuk iz mikrofona (bez gejta, ekvilajzera, kompresora i efekata), bubnjareve solo izvedbe, kao i sviranje uz matricu. Nakon toga, zainteresovani su mogli na licu mesta da zasviraju bubnjeve i uvere se na osnovu ličnog iskustva superiornost DPA mikrofona.

 

DPA Microphones

 

DPA Microphones

 

Polaznici radionice su upoznali i DDK4000 Microphone Kit, all-in-one mikrofonski set koji predstavlja odličan izbor za profesionalne muzičare i audio inženjere koji zahtevaju pouzdanost i vrhunski kvalitet zvuka. Ovaj set pogodan je za različite prilike, bilo da su u pitanju snimanja u studiju, live nastupi ili bilo koja druga situacija gde je potrebno dobiti besprekoran zvuk instrumenata. Set sadrži jedan DPA 2012 mikrofon, dva DPA 2015 mikrofona (OH stereo set), jedan DPA 4055, kao i tri DPA 4099-DC-2-201-D mikrofona.

 

 

DPA Microphones

 

DPA Microphones

 

AVL Projekt je ekskluzivni distributer DPA mikrofona i dodatne opreme za njihovu upotrebu. Ukoliko niste prisustvovali radionici, a želite da isprobate svu njihovu moć na svom instrumentu možete nas kontaktirati na info@avlprojekt.rs ili putem broja telefona 021 4720 556, biće nam drago da budete gost u našoj demo sobi.

Nazad na novosti