Novosti

2020

22.12.2020.

Bubblebee Industries mikrofonski dodaci

Deo naše ponude od nedavno predstavljaju i proizvodi danske kompanije Bubblebee Industries koja se od 2011. godine trudi da učini da „zvuk zvuči bolje“. Kako? Proizvodeći visoko kvalitetnu zaštitu od vetra za mikrofone, kao i druge audio dodatke za produkciju zvuka tokom snimanja na terenu, na sportskim i događajima uživo i u broadcast-u.

Pročitaj celu vest

18.11.2020.

Trening "Hands On DiGiCo S21" 25.11.2020.

25. novembra 2020. održaće se četvrti po redu trening posvećen radu na digitalnoj audio konzoli DiGiCo S21. Trening će se održati u show room-u AVL Projekta u periodu od 11 h do 15 h.

Pročitaj celu vest

9.11.2020.

MAS-A100 beamforming mikrofon – hands-free rešenje za sastanke i konferencije

Sony MAS-A100 je plafonski beamforming mikrofon sa naprednom tehnologijom ozvučavanja govora koji omogućava održavanje hands-free sastanaka, konferencija, predavanja, prezentacija i sličnih događaja.

Pročitaj celu vest

3.11.2020.

DiGiCo konzole SD serije - prezentacija i trening 10.11.2020.

10. novembra 2020. održaće se prezentacija i trening posvećen radu na digitalnim DiGiCo audio konzolama SD serije. Događaj će se održati u show room-u AVL Projekta u periodu od 11 h do 15 h.

Pročitaj celu vest

26.10.2020.

Primacoustic – akustička rešenja za bučnu planetu!

Ako vas nije impresionirao zvuk koji dolazi iz PA sistema na aerodromu, ozvučenje u crkvi ili zvuk na koncertu održanom u sportskoj areni, postoji verovatnoća da nije do sistema ozvučenja, već do nedostatka adekvatnog akustičkog tretmana nekog prostora.

Pročitaj celu vest

21.10.2020.

Audinate i Dante protokol – novo pojačanje u timu AVL Projekta

Audinate je vodeći svetski proizvođač mrežnih tehnologija za profesionalni digitalni audio. Njegov Dante protokol, praktično prihvaćen kao standard u distribuciji audio signala preko računarske mreže, osmišljen je sa ciljem da industriju profesionalnog zvuka „obogati“ benefitima IT umrežavanja.

Pročitaj celu vest

12.10.2020.

Symetrix - novi član distributerskog portfolia AVL Projekta

Američka kompanija Symetrix, sa sedištem u Sijetlu, država Vašington, bavi se proizvodnjom profesionalnih audio procesora za primenu u fiksnim instalacijama, televizijskim studijima i na događajima uživo.

Pročitaj celu vest

1.10.2020.

DPA i Rycote udružuju snage u podršci filmskoj industriji

DPA Microphones i Rycote udružili su snage kako bi podržali filmsku industriju tokom ovih teških vremena za svet umetnosti i zabave. Dve kompanije su odlučile da pokrenu nagradnu kampanju namenjenu nezavisnim filmskim stvaraocima i onima koji se spremaju da to postanu po prvi.

Pročitaj celu vest

29.9.2020.

SONY BRAVIA XH8 serija profesionalnih monitora za poslovne korisnike

Sony BRAVIA XH8 serija predstavlja profesionalne monitore sa tjunerom, dostupne u veličinama od 43"- 85" koji pružaju neverovatnu dubinu i kvalitet 4K HDR rezolucije.

Pročitaj celu vest

20.8.2020.

Lupo Superpanel – najmoćniji LED panel

Lupo Superpaneli su LED paneli sa LED diodama najnovije generacije, dizajnirani za snimanja u televizijskim studijima svih veličina, kao i na lokacijama na otvorenom. Koriste 400 visokokvalitetnih LED dioda sa visokom svetlosnom efikasnošću, kako bi se osigurala odgovarajuća temperatura boje i visok CRI (Color Rendering Index) i TLCI (Television Lighting Consistency Index).

Pročitaj celu vest

13.8.2020.

Lumens VC-B2U video konferencijska kamera

Lumens VC-B2U je video konferencijska kamera, jednostavna za upotrebu i pogodna za snimanje video zapisa, obavljanje video poziva, kao i prisustvovanje online konferencijama, seminarima i drugim događajima.

Pročitaj celu vest

11.8.2020.

Radial mPress – press box & signal spliter

Radial mPress je modularni uređaj sa mogućnošću proširenja koji istovremeno distribuira zvuk na više odredišta sa dva ugrađena mikrofonska predpojačavača i dodatnim kontrolama koje eliminišu potrebu za zasebnim mikserom kada je reč o istovremenoj upotrebi u PA sistemu i press galeriji.

Pročitaj celu vest

4.8.2020.

Podela automatizovanih rasvetnih tela po vrstama

Automatizovani rasvetni uređaji razlikuju se po upotrebi i karakteristikama, a sama podela se vrši prema njihovoj primeni i širini snopa. Postoje tri osnovne grupe: Wash, Spot i Beam.

Pročitaj celu vest

28.7.2020.

Radial HDI – High Definition Studio Direct Box

HDI predstavlja DI box studijskog kvaliteta namenjen za dobijanje besprekornih audio snimaka sa bilo kojim instrumentom, uz korišćenje vrhunskih Jensen-ovih transformatora i jedinstvenog Color control-a koji pruža potpuno novu, ali poznatu zvučnu paletu kojom može da se eksperimentiše.

Pročitaj celu vest

20.7.2020.

ATEN KVM svičevi

KVM svič je uređaj koji poboljšava produktivnost, štedi prostor i novac omogućavajući korišćenje više računara putem jedne tastature, monitora i miša. Posebna odlika omogućava IT administratorima centralizovano ažuriranje i održavanje u realnom vremenu.

Pročitaj celu vest

14.7.2020.

Najsvestranija rasvetna konzola - grandMA3 onPC command wing XT

MA Lighting lansirao je novog člana grandMA3 onPC serije proizvoda - grandMA3 onPC command wing XT. Uz grandMA3 onPC softver koji je već instaliran na ugrađenu MA matičnu ploču, grandMA3 onPC command wing XT nudi 4.096 parametara - samo dodajte jedan, a najviše četiri touchscreen ekrana, i spreman je za rad.

Pročitaj celu vest

18.6.2020.

DPA Microphones - 4099 CORE instrumentalni mikrofon

4099 CORE instrumentalni mikrofon pogodan je za ozvučavanje velikog broja instrumenata, od klavira do gitare, odnosno od žičanih i duvačkih instrumenata do udaraljki.

Pročitaj celu vest

3.6.2020.

Opcije automatizovanih rasvetnih tela – III deo: Svetlosni efekti, fokus i zum

Automatizovana rasvetna tela odlikuju se svetlosnim efektima kao što su goboi, prizme i frost, a osim toga poseduju i mogućnost fokusa i zuma.

Pročitaj celu vest

27.5.2020.

DPA Microphones - 4097 CORE Micro Shotgun mikrofon

4097 CORE Micro Shotgun mikrofon olakšava postizanje fenomenalnog zvuka u zahtevnim okruženjima.

Pročitaj celu vest

18.5.2020.

Švedski Wireless Solution – novi član našeg distributerskog portfolia

Wireless Solution iz Švedske vodeći je svetski proizvođač inovativnih i pouzdanih proizvoda namenjenih bežičnoj kontroli rasvete. Slobodno se može reći da spada u grupu onih proizvođača koji postavljaju trendove, umesto da ih samo slede. Zbog toga se danas W-DMX™ može pohvaliti sa 500.000 proizvoda prodatih širom sveta i sa oko 50 high-end OEM partnera.

Pročitaj celu vest

28.4.2020.

8 stvari koje treba proveriti pre kupovine bežičnog sistema za konferencije

Dakle, odlučili ste da je konferencijski sistem ono što vam je potrebno. Budući da želite mogućnost da ga brzo postavite i uklonite, prenosivost je ključna. Otuda i odluka da je bežični sistem najbolja opcija za vas.

Pročitaj celu vest

21.4.2020.

Opcije automatizovanih rasvetnih tela – II deo: Kontrola i mešanje boja

Automatizovana rasvetna tela poseduju dve mogućnosti kontrole boje: fiksne boje i varijabilno mešanje boja. Oba sistema imaju prednosti i nedostatke, a mnoga automatizovana rasvetna tela koriste oba sistema.

Pročitaj celu vest

16.4.2020.

ATEN UC9020 - StreamLive HD all-in-one višekanalni AV mikser

UC9020 StreamLIVE™ HD je prenosivi, all-in-one, više kanalni audio/video mikser koji u sebi integriše 1080p prijem video signala, video rekorder, video svič, stream broadcaster, video konverter, video spliter i audio mikser.

Pročitaj celu vest

10.4.2020.

Kome je potreban digital signage?

Zanimljivo pitanje. Digital signage je danas uobičajena pojava, a čini se i kao da svakog dana vidimo nove ravne ekrane, LED bilborde i druge oblike digitalnih komunikacija. Dakle, ko sve može da ima koristi od uvođenja digital signage-a u svoje poslovanje? Ukratko, svako.

Pročitaj celu vest

7.4.2020.

6 faktora za razmatranje pri kupovini monitora za konferencijske sale

Lakoća i dostupnost brzog interneta, uz dramatičan pad cene televizora sa ravnim ekranom promenili su način poslovanja mnogih kompanija. Skupa poslovna putovanja više nisu jedini način da se poslovni partneri nađu licem u lice. Sada je dovoljan samo jedan video sistem i displej kako bi se sala za sastanke pretvorila u prostor namenjen video sastancima i web konferencijama.

Pročitaj celu vest

3.4.2020.

Dodatne karakteristike projektora koje utiču na izbor pri njegovoj kupovini

Danas se na tržištu nude razni tipovi projektora različitih performansi, a na krajnju odluku o kupovini konkretnog modela osim osvetljaja, rezolucije i razmere objektiva mogu uticati i njegove dodatne karakteristike.

Pročitaj celu vest

2.4.2020.

Odmorite uši ili…

…zašto vreme provedeno u tišini može da vam pomogne u dizajniranju boljeg zvuka? Saznajte kako da se izborite sa zamorom uha kako biste svoj rad na dizajnu zvuka, kao i svoj um, održali svežim.

Pročitaj celu vest

26.3.2020.

Pravilna higijena mikrofona

Mikrofoni se većinom koriste u situacijama u kojima se različite klice (bakterije, virusi i ostali štetni mikroorganizmi) šire sa lakoćom. Ovo naročito važi u pozorištima i televizijskim kućama gde više različitih korisnika drži jedan isti mikrofon u ruci ili prinesen ustima. U svim takvim situacijama, redovito čišćenje mikrofona predstavlja dobru ideju, ako ne i obavezu za svakoga.

Pročitaj celu vest

25.3.2020.

Online treninzi MA Lighting univerziteta

Budući da se industrija profesionalne rasvete i kontrole rasvete konstantno razvija, neophodno je stalno učenje i usavršavanje na tom polju. Potreba za kvalitetnim osvetljenjem postaje sve kompleksnija, što implicira potrebu za unapređenjem postojećih znanja i veština.

Pročitaj celu vest

24.3.2020.

Vodič za kupovinu projektora: Kako odabrati adekvatan model?

Odluka o nabavci adekvatnog projektora često ume da potraje budući da tržište nudi velik izbor modela različitih performansi. Naš vodič za kupovinu ovog prezentacionog uređaja kreiran je da vam pomogne u tom odabiru dajući odgovore na ključna pitanja vezana za nabavku modela koji će biti usklađen sa Vašim potrebama.

Pročitaj celu vest

12.3.2020.

Automatizovana rasvetna tela i njihove opcije – 1. deo: Izvori svetlosti i njihovo kontrolisanje

Automatizovana rasvetna tela odlikuju se snažnim i efikasnim izvorima svetlosti. Halogene sijalice sa volframovim nitima previše su osetljive na pokret i nisu kompatibilne sa ovim uređajima, te oni koriste HMI sijalice, odnosno sijalice sa voltinim lukom.

Pročitaj celu vest

11.3.2020.

Drugi RCF M 20X trening 17.03.2020.

Nakon veoma uspešnog prvog treninga, 17.03.2020. održaće se naš drugi po redu događaj posvećen radu na RCF-ovoj digitalnoj konzoli M 20X. Trening će se održati u show room-u AVL Projekta u periodu od 11 do 15 časova.

Pročitaj celu vest

3.3.2020.

Intervju sa Simpatico bendom – Muzička oprema mora biti kvalitetna i praktična za upotrebu

Novi, perspektivni bend na našoj sceni, Simpatico bend, okuplja mlade i talentovane ljude koje spaja velika ljubav prema muzici. Iako nov, bend se već nametnuo novosadskoj publici dobro odabranim repertoarom, talentom, ali i kvalitetnom opremom u koju konstantno ulaže.

Pročitaj celu vest

27.2.2020.

MA Lighting grandMA3 onPC command wing

GrandMA3 onPC command wing je ultimativno grandMA3 mobilno rešenje. U kombinaciji sa besplatnim grandMA3 onPC softverom, grandMA3 onPC command wing je prenosno rešenje za kontrolu 2.048 parametara koje se može koristiti po pristupačnoj ceni na gotovo svim lokacijama.

Pročitaj celu vest

20.2.2020.

CHAUVET DJ rasveta - SlimPAR T12BT

CHAUVET SlimPAR T12BT je LED parka kompaktnog dizajna i raznovrsne primene. Poseduje 12 trobojnih (RGB) LED dioda, a namenjen je za farbanje zidova, kontra svetlo i sve druge primene gde se koriste LED parke.

Pročitaj celu vest

18.2.2020.

Prvi RCF M 20X trening 25.02.2020.

25.02.2020. održaće se naš prvi po redu trening posvećen radu na RCF-ovoj digitalnoj konzoli M 20X. Trening će se održati u show room-u AVL Projekta u periodu od 11 do 15 časova.

Pročitaj celu vest

13.2.2020.

Automatizovana rasvetna tela i njihove funkcije

Scenska rasveta je sastavni deo produkcije neke predstave, plesnog performansa, opere, koncerta ili nekog drugog događaja. Automatizovana rasvetna tela predstavljaju scensko svetlo koje poseduje automatizovane, odnosno mehaničke sposobnosti koje su suprotne od tradicionalnih, stacionarnih izvora.

Pročitaj celu vest

4.2.2020.

Readers’ Choice Awards 2020 – višestruko nagrađeni RCF

I ove godine RCF-ovi proizvodi osvojili su prestižne nagrade na Namm Show u Los Anđelesu od strane profesionalne audio zajednice.

Pročitaj celu vest

28.1.2020.

CHAUVET profesionalna rasveta: Eve ili Ovation – koji je vaš izbor?

CHAUVET na tržistu nudi dva brenda rasvetnih tela - Professional i DJ. Oba brenda imaju svoje serije za konvencionalna, odnosno statična rasvetna tela. Professional svoju naziva Ovation, a DJ je naziva Eve serijom. Obe obuhvataju uređaje proizvedene u LED tehnologiji sa različitim snagama LED izvora (toplo ili hladno belom svetlošću, varijabilnom izmenom temperature boje svetlosti, kao i izvorima različitih boja).

Pročitaj celu vest

23.1.2020.

Intervju sa Miami bendom - RCF ozvučenje ispunjava sve naše kriterijume

Grupa talentovanih i energičnih ljudi okupljenih pod nazivom "Miami bend" dobro je poznata publici koja posećuje popularne beogradske klubove. Budući da bend odlikuje šarenoliki repertoar koji obuhvata najpopularnije zabavne, narodne, ali i strane pop i rok hitove, rado su viđeni gosti i na venčanjima i raznim drugim proslavama.

Pročitaj celu vest

16.1.2020.

Chauvet Professional - Rogue R1 BeamWash

Rogue R1 BeamWash je prilagodljivo i kompaktno rasvetno telo koji može da se koristi kao Beam, ali takođe i kao Wash reflektor. Uređaj poseduje prilagodljivi optički sistem sa sedam LED dioda jačine 40 W (RGBW) i širinu svetlosnog snopa od 5 do 58°.

Pročitaj celu vest

14.1.2020.

Kako se pravilno drži vokalni mikrofon?

Ručni mikrofoni izgledaju kao i svi ostali, međutim, način na koji ih držite i te kako utiče na zvuk koji proizvode. Da biste ovu osobinu mogli iskoristiti u svoju prednost, potrebno je da shvatite njen značaj.

Pročitaj celu vest

9.1.2020.

Intervju sa Milošem Momirovim – DPA mikrofoni u stvarnom životu

Nedavno smo u Velikoj sali Opere i teatra Madlenianum u Zemunu održali radionicu posvećenu DPA mikrofonima. Tom prilikom je Bo Brinck, specijalista za DPA proizvode i treninge, a pre svega veliki audio profesionalac, prisutnima predstavio jedan broj mikrofona i to putem praktične prezentacije njihovih različitih primena i mogućnosti.

Pročitaj celu vest