Novosti

2022

15.12.2022.

Inspicijentski pult – neophodan alat za uspešnu komunikaciju u pozorištu

Bez inspicijenta, osobe koja se brine da predstava teče bez zastoja, te nadzire i upravlja svim poslovima iza kulisa, rad jednog pozorišta se ne bi mogao zamisliti. On je taj koji glumcima daje znak kada treba da izađu na scenu, a tehničkom osoblju signalizira kada je vreme za promenu scene, svetla, muzike.

Pročitaj celu vest

10.11.2022.

Konstrakta i vokalni mikrofon DPA 2028

Teško je zamisliti da danas u Srbiji i širem regionu postoji neko ko nikada nije čuo za Anu Đurić – Konstraktu, predstavnicu Srbije na Eurovision Song Contest 2022. Uspesi koje je postigla prvo na nacionalnom, a zatim i na evropskom takmičenju učinili su je poznatom na način koji bi se laičkim jezikom mogao uporediti sa „lansiranjem u orbitu“.

Pročitaj celu vest

4.10.2022.

Luminex GigaCore serija mrežnih switch-eva

Osim konvertera/nodova i DMX splitera, Luminex u svojoj ponudi ima i mrežne svičeve koji omogućavaju audio-video dizajnerima i tehničarima da koriste najnoviju tehnologiju prilikom prenosa podataka na velikim događajima i u velikim prostorima.

Pročitaj celu vest

27.9.2022.

Profesionalni audiovizuelni sistemi za Korzo na Kaleidoskopu kulture

Život Novog Sada u 2022. godini obeležen je statusom Evropske prestonice kulture. Ovaj status je utoliko značajniji, jer je Novi Sad među prvim gradovima van Evropske unije koji ga je poneo i tako postao jedan od 60 gradova koji neguju bogatstvo različitosti i interkulturalnost.

Pročitaj celu vest

31.8.2022.

MA Lighting pultovi za DVD Plus iz Skoplja

DVD PLUS je makedonska rental kompanija koja se bavi iznajmljivanjem AV opreme za koncerte, festivale, TV emisije, promocije, kao i realizacijom kulturnih, edukativnih i korporativnih događaja. Danas iza nje stoji veliki broj uspešnih događaja, mnoštvo zadovoljnih klijenata i pozitivnih reakcija publike.

Pročitaj celu vest

3.8.2022.

zactrack – za potpunu slobodu kretanja na sceni!

zactrack je austrijski proizvođač automatizovanih sistema za praćenje izvođača i objekata na sceni u realnom vremenu. Za ovo koristi najsavremeniju ultra širokopojasnu band radio tehnologiju, na frekventnom spektru koji je slobodno dostupan širom sveta, bez potrebe za prethodnim pribavljanjem licenci.

Pročitaj celu vest

27.7.2022.

Live streaming i mikrofonske tehnike

Da li postoji univerzalna mikrofonska tehnika za streaming? Ne baš. Ipak, često se za njegovu realizaciju angažuje minimalan broj ljudi, zbog čega jedno pravilo glasi "bezbednost na prvom mestu". U tekstu koji sledi bavićemo se najboljim mikrofonskim tehnikama koje možete primeniti za streaming.

Pročitaj celu vest

30.6.2022.

Chauvet Cast Panel reflektori za Pivokosu

Popularna jutjuberka Pivokosa dala je svojim vlogovima novi šmek uz Chauvet Cast Panel reflektore.

Pročitaj celu vest

17.6.2022.

DiGiCo dani sa Japom Pronkom u AVL Projekt-u

U periodu od 13. do 15.06.2022. AVL Projekt je u potpunosti bio u znaku DiGiCo konzola, pošto nam je u gostima bio alfa & omega DiGiCo tima za obuku i edukaciju, kao i tehničku podršku, gospodin Jap Pronk.

Pročitaj celu vest

14.6.2022.

Blackberries band – Kada jednom zasvirate na d&b audiotechnik sistemu ništa više nije isto

Blackberries band je dugo već sinonim za odličnu svirku, fantastične vokale i pažljivo odabran repertoar, te su rado viđeni gosti ne samo na privatnim zabavama, već i na korporativnim događajima. Želeći da svoju uslugu podignu na viši nivo nedavno su se opremili d&b audiotechnik ozvučenjem. Kako bismo saznali nešto više o ovom bendu i njihovom iskustvu sa novom opremom, porazgovarali smo sa frontmenom benda Hadži Markom Dimitrijevićem.

Pročitaj celu vest

7.6.2022.

Hibridno radno okruženje

Danas veliki broj kompanija ima implamentirano hibridno radno okruženje u svojoj radnoj svakodnevici. U budućnosti će ih biti sve više. Zbog toga je potrebno uspostaviti nove modele rada koji se neće oslanjati na dosadašnje norme radnog dana, npr. osmočasovno radno vreme. Ovo nameće neophodnost prihvatanja od strane rukovodilaca potpune fleksibilnosti u pogledu toga kada, gde i kako zaposleni obavljaju radne zadatke.

Pročitaj celu vest

31.5.2022.

Spotlight Hyperion serija rasvetnih tela

Spotlight Hyperion serija reflektora odlikuje se najkvalitetnijim LED izvorima svetla sa 6 ili 8 boja, bogatim upravljačkim softverom, jednostavnim podešavanjima, kao i flicker-free radom.

Pročitaj celu vest

17.5.2022.

MA Lighting lansirao 1.7 verziju grandMA3 softvera

MA Lighting lansirao je 1.7 verziju grandMA3 softvera koja donosi brojne novine za još lakši i intuitivniji rad na grandma3 konzolama.

Pročitaj celu vest

15.4.2022.

MA Lighting rasvetni pultovi iz serije grandMA3 onPC

grandMA3 onPC serija rasvetnih konzola nudi mogućnost kontrole do 4.096 parametara u okviru sistema koristeći isti korisnički interfejs koji koriste grandMA3 konzole.

Pročitaj celu vest

5.4.2022.

Moćni laserski projektori i njihova bezbedna upotreba

Laserski projektori su moćni uređaji koji, uz pravilno korišćenje i pridržavanje instrukcija za bezbedan rad, omogućavaju nesmetano uživanje u visokom osvetljaju, velikom kontrastu, bogatoj paleti boja, dugom veku trajanja i malim troškovima održavanja.

Pročitaj celu vest

30.3.2022.

Spotlight – novi član našeg distributerskog portfolia

Italijanska kompanija Spotlight osnovana je 1969. godine i danas predstavlja jednog od lidera u dizajnu i proizvodnji profesionalne rasvete namenjene kulturi, arhitekturi i svetu zabave.

Pročitaj celu vest

23.3.2022.

SD serija DiGiCo konzola - prezentacija i trening 30.03.2022.

30.03.2022. održaće se prezentacija i trening posvećen radu na digitalnim DiGiCo audio konzolama SD serije. Događaj će se održati u show room-u AVL Projekta u periodu od 11 h do 15 h.

Pročitaj celu vest

23.2.2022.

4 situacije gde USB-C dodaje snagu Vašem radu ili zabavi

Gde god se okrenete danas, USB-C je tu: od mobilnih uređaja, preko laptop računara, do docking stanica. I tu je da ostane, i to sa dobrim razlogom, jer je daleko moćniji od prethodnih tipova USB povezivanja. Prema nedavnom izveštaju kompanije Future Market Insights, predviđa se da će tržišni udeo USB-C premašiti 127 milijardi američkih dolara do 2030. i doneti veliku dobit industriji telekomunikacija.

Pročitaj celu vest