Isporuka i montaža audio i rasvetnog sistema za Bar & Restaurant Kafemat u Novom Sadu i Zrenjaninu

AVL Projekt je tokom 2015. godine instalirao dva audio-rasvetna sistema u bar-restoranu Kafemat; jedan u Novom Sadu, a drugi u Zrenjaninu.

  • Klijent: Bar & Restaurant Kafemat
  • Datum projekta: 2015

Nakon uspešne saradnje pri instalaciji audio-rasvetnog sistema u lokalu u Novom Sadu, te kao njen logičan nastavak, Kafemat nam je još jedanput pružio priliku da opremimo njihov lokal. Ovaj put u Zrenjaninu, takođe sa audio i rasvetnom opremom. Utoliko pre je tim AVL Projekta osećao obavezu da posao uradi na najkvalitetniji mogući način, jer se Kafemat u Novom Sadu nametnuo kao mesto koje se voli i pre nego što se prvi put poseti. 

 

 

Implementirano rešenje

 

Kafematu u Novom Sadu je isporučen nov 4-pojasni audio sistem sastavljen od JBL zvučnih kutija is serije STX, AM7212, kao i legendarne JBL serije zvučnih kutija Marquis Dance Club. Ova serija je namenjena upravo klubovima, jer omogućava visoke perfromanse audio doživljava prenesenih sa plesnih podijuma 70-tih godina. Zvučne kutije iz serije Marquis Dance Club donose izuzetan JBL zvuk, dokazanu pouzdanost i state-of-the-art tehnologiju.

 

Za čitav procesing audio signala su zaduženi dbx Drive Rack 260 i BSS BLU-100 sa zonskim kontrolerima koji omogućavaju jednostavan izbor izvora zvuka, preset-a i kontrolu nivoa signala u centralnoj dvorani ili bašti.

 

U bašti Kafemat-a su istalirani legendarni JBL Control 29AV-1 zvučne kutije koje bez ikakvih problema rade i napolju zahvaljujući svojoj membrani izrađenoj od kevlara i titanijumskom driver-u.

 

Kompletan rasvetni sistem se kontroliše preko dongle Avolites Titan One sa instaliranim Titan V9 softverom na računaru. U sklopu rasvetnog sistema instalirano je stotinak LED RGB grupa izvedenih u vidu traka, kao i inteligentni pokretni reflektori, Spot i Beam, proizvođača Chauvet Lighting.

 

Kao dodatni efekti instalirani su laser bar-ovi iznad glava posetilaca, čija je vidljivost  dodatno pojačana dim mašinom nemačkog proizvođača Look Solution Unique 2.1. Ova dim mašina je izuzetno mali potrošač tečnosti, a zbog svoje pouzdanosti je prvi izbor mnogih rental kompanija i klubova.

 

U Kafematu u Zrenjaninu za glavno ozvučenje je izabrana aktivna JBL SRX serija zvučnih kutija kontrolisana preko mreže. Centralni procesor za kontrolu audio signala je ponovo BSS BLU-100 sa zonskim kontrolerima za izbor izvora zvuka, preset-a i kontrolu nivoa signala u centralnoj dvorani ili bašti. Ozvučenje u bašti je izvedeno pomoću zvučnih kutija JBL Control 29AV-1 koje su vezane na višekanalne Crown pojačavače iz XLS serije.

 

Rasvetni sistem se sastoji od 150 RGB grupa LED traka, kao i od inteligentne pokretne rasvete proizvođača Chauvet Lighting, a sve ovo je kontrolisano preko dongle Avolites Titan One.

Kao dodatni zahtev investitora instaliran je šinski sistem enterijerske ravete koji se kontroliše preko zidnog dimera ETC SmartPack Wall-Mount 12x2.3kW.

 

Prenosimo vam malo atmosfere iz Kafemata.