Isporuka i montaža DeSisti motorizovanih cugova za Studio M

U novembru 2015. godine AVL Projekt je isporučio DeSisti motorizovane cugove Javnoj medijskoj ustanovi Radio - televiziji Vojvodine, a za potrebe Studija M.

  • Klijent: Studio M, Novi Sad
  • Datum projekta: 2015

Studio M je zaštitni znak Radio Novog Sada i jedan je od najprepoznatljivijih simbola ovog grada. Iako izgrađen još šezdesetih godina prošlog veka, (otvoren je 4. decembra 1965. godine) i danas je jedini prostor koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose. Čitava građevina godinama već služi kao multimedijalno stecište brojnih umetnika iz zemlje i inostranstva. Među njima se ne nalaze samo iskusni muzičari, već Studio M privlači pažnju i velikog broja mladih umetnika koji svoje prve snimke stvaraju za fonoteku Radio Novog Sada ili prvi put izlaze na svetla pozornice kroz serijal "Gruvanje uživo u Studiju M".

22. novembra ove godine studio M je proslavio jubilej, 50 godina postojanja. 

 

 

Implementirano rešenje

 

Posao opremanja Studija M motorizovanim cugovima smo dobili učešćem i pobedom na tenderu. Dobijeni posao predstavlja nastavak opremanja Studija M rasvetnom opremom, koje se odvija u sklopu njegove rekonstrukcije započete 2014. godine.

 

Oprema za rekonstrukciju Studija M je podrazumevala isporuku i montažu dva motorizovana cuga našeg dobavljača DeSisti iz Italije, sa aluminijumskom šinom i priborom za kačenje. Cugovi su dužine 3m. Namenjeni su nošenju rasvetne opreme na bočnim stranama scene Studija M. Pored njih, isporučene su i scenske zavese ShowTex.

 

Isporučeni motorizovani cugovi DeSisti Mini Hoist su instalirani na postojeću čeličnu krovnu konstrukciju, iznad spuštenog plafona, čime nije narušen postojeći izgled enterijera. Ukupna dužina nosećeg dela motke iznosi 3m, dok je maksimalna korisna nosivosti 120kg. Reflektori se kače na okruglu cev prečnika Ø48mm, a priključuju se na ugrađenu elektro instalaciju sastavljenu od 4 CEE16A utičnica sa poklopcem. Za kontrolu inteligentne rasvete na motorizovanoj cugu je obezbeđen DMX 5-polni XLR priključak. Visina dizanja motorizovanog cuga iznosi 8m.

Na svakom od cugova postoji mogućnost finog podešavanja visine dizanja i spuštanja i to pomoću dva graničnika - prekidača (soft/hard limit).

Montirani motorizovani cugovi su povezani sa zidnom kontrolom koju je naš tim instalirao na prethodnoj instalaciji.

 

Motorizovani cug DeSisti Mini Hoist poseduje odgovarajući TUV sertifikat.