Sonos audio sistem za cafe poslastičarnicu Milanello

AVL Projekt isporučio je i instalirao bežični Sonos sistem za cafe poslastičarnicu Milanello u Novom Sadu

  • Klijent: Cafe poslastičarnica Milanello
  • Datum projekta: 2013

Identifikovane potrebe

Specifičnost potrebe cafe poslastičarnice Milanello sastojala se u tome što je kupljeni lokal bio u završnoj fazi izgradnje, kada je ustanovljeno da ne postoje izvučeni zvučnički kablovi za audio sistem. Kako bi se ovaj problem prevazišao, neophodno je bilo instalirati bežični audio sistem.


Implementirano rešenje

Instalacija Sonos sistema inicijalno je osmišljena kao prevazilaženje problema, a zatim se ispostavilo da je, zapravo, donela brojne prednosti.

 

Tako je kontrola audio sistema izuzetno jednostavna, a uz sistem se dobija i besplatan softver sa web sajta proizvođača, zahvaljujući kom je moguće kontrolisati audio sistem putem različitih medija - računara, mobilnog telefona, tableta (sa podrškom za iOS i Android operativne sisteme).

 

Pored lake kontrole, činjenica da je svaka Sonos komponenta nezavisna audio zona, obezbeđuje onoliko audio zona koliko ima i komponenti. U Milanellu su instalirane ukupno četiri Sonos Play 3 komponente.

 

Lista prednosti ovde se ne završava; nakon registracije uređaja putem interneta, dobija se potpuno besplatan pristup sledećim servisima za streaming muzike:
 


 

O Sonos bežičnom sistemu

Sonos bežični sistemi nalaze svoju upotrebu u svim onim prostorima koji zahtevaju nezavisnu zonsku kontrolu audio sistema (kao što su, na primer, pametne kuće). Zahvaljujući lakoj kontroli i mogućnosti nadogradnje sistema, sa njime je moguće napraviti čak i kućni bioskop 5.1 sistem koji radi potpuno bežično, dodavanjem Sonos Playbar, Sub i Play:1 komponenti.

 

Ono što korisnike Sonos bežičnog sistema u najvećoj meri čini izuzetno zadovoljnim njime jeste jednostavnost upotrebe, besplatni muzički servisi i odličan HiFi zvuk.