Rasvetna i audio oprema za Grand produkciju

AVL Projekt isporučio je i instalirao audio i rasvetnu opremu za potrebe snimanja emisija u okviru nove sezone 2013/2014. Grand produkcije u Filmskom gradu na Košutnjaku, Beograd

  • Klijent: Grand produkcija
  • Datum projekta: 2013

Identifikovane potrebe

Sa početkom snimanja i emitovanja nove sezone emisija u produkciji Granda, ovaj studio obnovio je svoju audio i rasvetnu tehniku.


Implementirano rešenje

Kada je u pitanju rasveta, na prvom mestu važno je pomenuti isporučene ROBE Robin Pointe, moving head reflektor, koji od svoje pojave predstavlja prvi izbor brojnih dizajnera svetla širom planete. O ovom višenamenskom spot, beam i wash reflektoru, izuzetno jakog osvetljaja i brzine, više informacija možete pronaći ovde. Grand produkciji isporučena su ukupno 24 Robin Pointe reflektora.

 

Dodatno pojačanje rasvetnoj tehnici Granda predstavljaju DeSisti Leonardo 5 kW P.O. fresnel modeli. Njihova osnovna namena je profesionalna primena u TV studijima, a odlikuje ih efikasna optika koja daje veoma širok i jasan svetlosni snop, kao i izdržljiva konstrukcija prilagođena montaži na podne stalke i viseće pozicije. Još jedna prednost ovih modela jeste jednostavna i brza zamena sijalica, uključujući jednostavan pristup svim zamenskim delovima. Leonardo 5kW su Pole-Operated, što znači da omogućavaju podešavanje usmerenosti svetlosnog snopa sa zemlje pomoču šipke ("operating pole"), dok su okačeni na fiksnim pozicijama na konstrukciji.

 

Prenosni rasvetni pult Avolites Titan Mobile odlikuju snaga moćnog Titan softvera, 4 DMX linija, Live Playbacks, Solo i Flash komandni tasteri za lično programiranje u "koncentrovano" pakovanje, dimenzija laptop torbe. On, samo uz primenu laptop računara, obezbeđuje jednostavnu, brzu i preciznu kontrolu rasvete i odlično je rešenje za kontrolu rasvete malih i srednjih instalacija.

 

Grandu je isporučen i bežični HME DX210 interkom sistem sa 7 komunikacijskih jedinica, za komunikaciju između režisera i audio i rasvetnog operatera i kameramana. Njegova osnovna prednost je beskompromisni kvalitet u prenosu signala. Instalirani model je dvokanalni, sa mogućnošću priključivanja režisera direktno u baznu stanicu, kako bi se ostvarila komunikacija sa operaterima.

 

Kada je u pitanju isporučena i instalirana audio oprema, isporučen je najjači EON do sada snage 625W model JBL EON 515 XT, čije su osnovne prednosti trajnost, visoke performanse i lakoća upotrebe. Tehnologije koja stoji iza EON-a proširen je poboljšanjem osetljivosti ulaza, snižavanjem šuma i poboljšanom preciznosti zvuka. Ugrađeni trokanalni mikser u zvučnoj kutiji sa podesivim EQ-om obezbeđuje kontrolu zvuka od strane korisnika, a robusna konstrukcija i ergonomski dizajn obezbeđuju dugoročnu pouzdanost i jednostavnost pri upotrebi. Pored zvučnika, Grandu su isporuceni BSS AR-133 jednokanalni DI box-ovi. Kao nadogradnja postojećeg bežičnog mikrofonskog sistema isporučeni su bežični mikrofonski sistemi sa ručnim predajnicima proizvođača Sennheiser iz serije Evolution 500.

 

Od dodatne opreme, AVL Projekt isporučio je dimerske 5kW rekove sa energetskim kablovima i razvodnim kutijicama, sijalice za ShowLED zvezdano nebo, set LEE filtera i sijalica za postojeće reflektore.

Foto: Nenad Stojković, direktor fotografije Granda