Audio i rasvetna oprema za Senćansko mađarsko kamerno pozorište

AVL Projekt u novembru je isporučio audio i rasvetnu opremu za potrebe Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta

  • Klijent: Senćansko mađarsko kamerno pozorište
  • Datum projekta: 2013

Identifikovane potrebe


Repertoar Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta najčešće čine izvedbe dela savremene mađarske i svetske književnosti. Potreba ovog pozorišta sastojala se od proširivanja postojeće audio i rasvetne opreme.


Implementirano rešenje
 

Isporučena audio oprema uključuje Soundcraft EFX8 miksetu, sa Lexicon efekt procesorom, koja poseduje 8 mikrofonskih ulaza (putem priključnih konektora XLR i TRS 6.35 mm) i 2 stereo ulaza za priključenje audio izvora (CD player, računar, tablet, mobilni telefon) i zadovoljava potrebe korisnika za organizacijom manjih događaja. Dva AKG Perception WMS45 bežična mikrofonska sistema sa ručnim predajnikom rade neometano u audio sistemu, zahvaljujući tome što poseduju 5 nezavisnih podesivih frekvencija, čime je onemogućena interferencija između kanala.


Aktivni zvučnički sistem JBL EON315 snage 280 W iz EON serije poseduje podesivi EQ, što obezbeđuje podešavanje zvuka od strane korisnika za potrebe govora ili za puštanje dinamički zahtevnijih audio sadržaja. Robusna konstrukcija i ergonomski dizajn osiguravaju dugoročnu pouzdanost i jednostavnost pri upotrebi.


Za potrebe audio sistema, isporučeni su stalci nemačkog proizvođača König & Meyer, model 21435 za zvučnike i 27105 za mikrofone, kao i audio kablovi SommerCable, tip Stage 22.2 x 0.22mm2, odličnog odnosa kvaliteta i cene. Ovi kablovi predstavljaju odličan izbor za fiksne i mobilne instalacije, zahvaljujući visokokvalitetnoj izolaciji sa širmom koja će biti gibljiva i u ekstremnim temperaturnim uslovima.


Kada je reč o rasvetnoj tehnici, tačnije - o kontroli rasvete, taj zadatak poveren je ETC SmartFade 2496 rasvetnom pultu, koji nudi mogućnost kontrole do 96 dimerskih kanala, preko individualnih reglera. Korisnicima koji tek počinju da rade sa pultovima može biti interesantna opcija za snimanje scena, koja zahteva samo pritisak na jedan taster. Moguće je snimiti do 576 memorija, sa mogućnošću pravljena prelaza između njih, definisanih u željenom vremenskom okviru, prikazanom na LCD displeju.  Tasteri nude mogućnost promene boje u zavisnosti od dodeljene funkcije, a menja se i intenzitet osvetljaja tastera, zavisno od intenziteta signala. Prikaz grafičkih parametara rasvetnog pulta na računaru omogućen je pomoću USB konekcije i besplatnog ETC SmartSoft softvera, a show je moguće snimiti na SD karticu. Interfejs za priključenje čini petopolni XLR konektor DMX512 ulaz/izlaz, MIDI ulaz/izlaz i USB.