Rasveta za premijeru filma "Montevideo, vidimo se!"

U četvrtak, 16. januara, za novosadsku publiku upriličena je premijera filma "Montevideo, vidimo se!", a AVL Projekt za tu priliku obezbedio je osvetljenje scene

  • Klijent: Arena Cineplex
  • Datum projekta: 2014

Film "Montevideo, vidimo se!" je nastavak vrlo popularnog "Montevideo, Bog te video" filma koji je četiri godine stekao ogromnu popularnost među domaćom, ali inostranom publikom. Novi film režirao je Dragan Bjelogrlić, a u glavnim ulogama našli su se Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Assante, Viktor Savić, Elena Martinez, Dragan Nikolić... Radnja filma smeštena je u tridesete godine prošlog veka, a prati priču o istorijskom uspehu fudbalske reprezentacije tadašnje Kraljevine Jugoslavije na Prvom zvaničnom svetskom prvenstvu u fudbalu. Dok se prvi deo bavi periodom pre prvenstva, u drugom delu upoznajemo se sa dešavanjima na samom Prvenstvu.

16. januara u Areni Cineplex u Novom Sadu, publika je, pored premijere filma, imala priliku da se susretne sa ekipom filma, a AVL Projekt obezbedio je osvetljenje scene ispred projekcionog platna. Za ovaj važan zadatak pobrinuli su se ETC profilni zoom reflektori na stalcima sa rotirajućim mehanizmom noževa postavljenim u tri nova, tako da je bilo moguće napraviti željeni oblik svetlosnog snopa, shodno želji korisnika. Ravnomerno osvetljenje glumaca na bini za fotografisanje nakon premijere filma dalo je svoj doprinos u ovekovečavanju ovog, za domaću kinemaografiju, a posebno publiku, značajnog događaja.