Audio sistem za Victoria’s Secret prodavnicu na Aerodromu Nikola Tesla

AVL Projekt je u martu isporučio audio sistem za kompaniju Dufry, a sistem je instaliran u prodavnici Victoria’s Secret na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu

  • Klijent: Dufry
  • Datum projekta: 2014

Identifikovane potrebe

U Victoria’s Secret prodavnici na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu instaliran je novi audio sistem, proistekao iz potrebe za isporukom kvalitetnog zvuka, ali i ambijentalnog ozvučenja. U prodavnici se nalazi video zid, a s obzirom na to da je povezan sa audio sistemom, slika i zvuk međusobno su usklađeni.

 

Implementirano rešenje

Isporučen i ugrađen audio sistem sastoji se od 4 JBL Control 65P/T zvučnika i Crown 180A pojačavača.


JBL Control 65P/T je viseći satelitski zvučnik kompaktnog dizajna koji obezbeđuje pun opseg zvuka. Opremljen je 5.25-inčnim wooferom i visokontonskim zvučnikom sa svilenom membranom, što doprinosi visokom kvalitetu zvuka, sa širokom frekvencijskim odzivom. To ga čini odličnim rešenjem kada je potrebno reprodukovati muzički i govorni materijal. Control 65P/T poseduje eksluzivnu RBI (Radiation Boundary Integration) tehnologiju, kako bi se dobila konusna pokrivenost od 120°.

Pojačavač Crown 180A zadovoljava potrebe audio sistema sa jednom zonom i odlično je rešenje kada je u pitanju komercijalna upotreba. Deo je Crown-ove Commercial Audio serije, a svojom pristupačnom cenom uklapa se u različite budžete.


Izazovi

Instalacija na prometnoj lokaciji kakva je aerodrom imala je svoje izazove. Osim posebnih dozvola za rad, isporuku i instaliranje opreme trebalo je izvršiti nakon poslednjeg leta, kako radovi ne bi ometali rad lokala, odnosno putnika koji u njemu borave.