Ozvučenje za Vinariju Zvonko Bogdan

AVL Projekt je u oktobru 2015. godine isporučio i montirao audio sistem za Vinariju Zvonko Bogdan na Paliću

  • Klijent: Vinarija Zvonko Bogdan
  • Datum projekta: 2016

Vinarija se nalazi na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije i izgrađena je u stilu secesije karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića. U svojoj unutrašnjosti vinarija krije najmoderniju francusku tehnologiju za proizvodnju vina, a enterijer vinarije uređen je po uzoru na francuske vinske zamkove.

 

 

Implementirano rešenje

 

Zadatak koji je postavljen pred tim AVL Projekta je predstavljao pravi izazov, jer se radi o specifičnom ambijentu. Prostorije su impozantnih dimenzija, sa visokim plafonima i nizom pregrada. Sve ovo zajedno govori da je prostor kritičan sa stanovišta akustičkih parametara.  

 

Kako bi i u ovakvom prostoru došlo do kvalitetne audio reprodukcije, instalirani su različiti tipovi JBL zvučnih kutija koji su prilagođeni akustičkim karakteristikama dvorca. U pitanju su zvučnici JBL CBT 70J-1, JBL Control CRV, JBL Control 28, kao i ugradni zvučnik JBL Control 128.

 

Sve zvučne kutije su isporučene u beloj boji i tako prilagođene enterijeru vinarije.

 

Kompletan audio sistem poseduje 6 nezavisnih audio zona kontrolisanih preko signal procesora BSS BLU-100, koji omogućava prosleđivanje različitih izvora zvuka do svake zone nezavisno. Čitav audio sistem se kontroliše preko iPad-a.