Ozvučenje i rasvetni sistem za Pizza Bar u Beogradu

Pizza Bar u Beogradu važi za mesto u kojem se traži stolica više, što zbog izvrsne hrane i odličnog izbora pića, što zbog lokacije na kojoj se nalazi (u srcu poslovnog dela Novog Beograda), što zbog prijatnog ambijenta.

  • Klijent: Pizza Bar Beograd
  • Datum projekta: 2016

Na prijatan ambijent uticali smo i mi, instalacijom audio i rasvetnog sistema čija je osnovna svrha tehnička podrška opuštenoj i prijatnoj atmosferi u kojoj se ljudi druže uz veliki izbor odlične hrane.

 

 

Instalirano rešenje

 

Instalirani su zvučnici JBL Compact Pendant, kao i Ecler mimo 88 matrični audio procesor. Ovom instalacijom omogućena je kontrola svake audio zone u lokalu pomoću mobilnog telefona ili tableta.

Prilikom instalacije zvuka izazov je bio obezbediti njegovu ravnomernu raspoređenost, obzirom da je došlo do proširenja lokala i do implementacije našeg sistema na već postojeći.

 

Postavljen je i veći broj reflektora Par 56 sa DMX dimmer pack-om. Ovim se postigla atmosfera topline. Izazov je bio uklopiti LED osvetljenje polica i reflektora, koji imaju specifičnu boju svetla. Iz tog razloga, odlučili smo se za upotrebu toplo-bele LED trake kombinovane sa žutom, Amber trakom. Određenim odnosom intenziteta svetla te dve trake dobili smo odgovarajući efekat koji je, pored reflektora dodatno naglasio toplinu ukupne atmosfere na kojoj je vlasnik insistirao. Izazov je bio utoliko veći, jer prošireni deo objekta nema prirodni izvor svetlosti ni u najmanjoj mogućoj meri. LED trakama se upravlja kontrolisanim DMX protokolom.

 

Svi izazovi su uspešno savladani dobrim akustičkim i rasvetnim proračunima