Projekciono platno i rasveta za TV Most

AVL Projekt je u martu 2016. godine isporučio platno za projekciju i rasvetnu opremu Televiziji Most u Novom Sadu

  • Klijent: Televizija Most
  • Datum projekta: 2016

TV Most svojim programom pokriva veći deo teritorije Srbije i to putem zemaljske mreže, kao i putem kablovskog operatera SBB. Na taj način komunicira sa velikim brojem pojedinaca, pa njen uticaj na svakodnevnu razmenu informacija nikako nije zanemarljiv. Da bi ta kontinuirana komunikacija bila svrsishodna, ona mora da bude ubedljiva. Iz tog razloga je rukovodstvo TV Most odlučilo da investira u novu scenografiju i rasvetnu opremu za novu programsku šemu.

 

 

Implementirano rešenje

 

U sklopu nove scenografije isporučeno je visokokvalitetno projekciono platno bele boje sa aluminijumskim ramom dimenzija 500x500x300cm. Ovim je omogućena projekcija kako rasvetnih tela za farbanje scenografije, tako i projekcija video sadržaja sa projektora prilagođenog  sadržaju emisije. Za ovaj tip platna s konstrukcijom je karakteristično da ima ram sa zadnje strane zbog čega se ne vide gumirane vezice za zatezanje platna.

Takođe, moguće je izabrati veliki izbor raznih platana za razlicite aplikacije.

 

Kao podrška za farbanje TV studija isporučeni su reflektori ROBE CycFX8. Ovi reflektori poseduju nezavisnu kontrolu svake od 8x15W RGBW LED multichip dioda. Uređaj poseduje izuzetno širok opseg motorizovanog  zoom-a, od 8 do 67 stepeni, kao i mogućnost pomeranja po tilt-u od 270 stepeni zbog čega je izuzetno pogodan za različite aplikacije. Takodje poseduje CTO filter i halogen efekat lampe belog svetla od 2700K i 3200K.

Za kontrolu rasvete je zadužen Avolites Titan One, USB/DMX dongla sa Titan softverom instaliranom na računaru.

Kompletan sistem je uvezan sa DMX kablovima firme Sommer Cable, sa XLR 5-polnim HICON konektorima.

 

Montaža sistema je protekla bez ikakvih problema.