Digitalno audio snimanje za 18 srpskih sudnica

AVL Projekt je opremio 18 sudnica u Srbiji opremom za digitalno audio snimanje suđenja. Posao je dobijen nakon uspešnog učestvovanja na tenderu koji je raspisala Američka ambasada u Beogradu, kao sponzor ovog projekta. Tender je nosio zvanično ime „Digital Audio Court Recording System“.

  • Klijent: Srpsko pravosuđe
  • Datum projekta: 2016

Među ovih 18 sudnica našle su se dve sudnice u Nišu, jedna u Kragujevcu, tri u Novom Sadu i čak dvanaest sudnica u Beogradu. Cilj ovog pilot projekta je započeti modernizaciju sudskog sistema u Srbiji u onom delu koji se odnosi na način beleženja jednog sudskog procesa i mogućnosti upotrebe beležaka kasnije.

 

Opremanje svake od sudnica je podrazumevalo nabavku i instaliranje računarske opreme i mikrofonskih jedinica, kao i softvera za digitalno audio snimanje kanadskog proizvođača VIQ.

 

Stručni tim AVL Projekta je nakon instaliranja opreme prošao kroz intenzivan trening posvećen instaliranju softvera na pojedinačne računare, kao i učenju o njegovim mnogobrojnim mogućnostima. Cilj treninga je bio da prilikom obuke korisnika na koju se AVL Projekt obavezao, što su u ovom slučaju bile sudije i zapisničari, svaki pojedinac bude osposobljen za samostalan rad u softveru.

 

Foto: Shutterstock

Slični projekti