Bežični konferencijski sistem za JP EPS Beograd

AVL Projekt je početkom septembra 2016. isporučio i instalirao bežični konferencijski sistem za potrebe Javnog preduzeća EPS Beograd. Do realizacije posla je došlo nakon uspešnog učestvovanja na tenderu.

  • Klijent: Javno preduzeće EPS Beograd
  • Datum projekta: 2016

Nadležni iz Javnog preduzeća EPS Beograd su javnom nabavkom definisali svoj zahtev da im se isporuči i instalira jednostavan konferencijski sistem za salu za sastanke u Beogradu. Jednostavnost je podrazumevala brzo i lako podešavanje, tačnije ono što danas obuhvata izraz plug&play rešenje.

 

Isporučen je AKG CBL31, profesionalni boundary mikrofon za bežičnu upotrebu. Bazira se na robusnom postolju sa kardioidnom kapsulom CK31. Zbog svoje masivne konstrukcije veoma dobro amortizuje vibracije. Na samom uređaju postoji prekidač za opciju „mute“, kao i prikaz statusa mikrofona preko LED trake.

Različiti AKG predajnici mogu da se instaliraju u kućište čime se vrši transformacija mikrofona u potpuno bežično rešenje. Samo rešenje je mobilnog karaktera čime je ispunjen osnovni zahtev klijenta.

 

Pored toga i sledeća audio oprema je upotrebljena za instalaciju sistema:

 

Kao dodatna opcija traženo je i snimanje konferencije na računar za šta je bilo neophodno instaliranje user-friendly softvera za snimanje sa audio karticom Lexicon Omega.

 

Rezultat saradnje na projektu je zadovoljstvo korisnika instaliranim rešenjem, ali i saradnjom sa našim kolegama, što su nadležni iz JP EPS Beograd iskazali pohvalama na račun organizovane obuke i stečenih veština za samostalno upravljanje konferencijskim sistemom.