Ozvučenje, rasveta i video za SKC u Novom Sadu

Nakon uspešnog učestvovanja na tenderu AVL Projekt je ove jeseni isporučio opremu za ozvučenje, rasvetu i video za Studentski kulturni centar u Novom Sadu

  • Klijent: Studentski kulturni centar Novi Sad
  • Datum projekta: 2016

Studentski kulturni centar Novi Sad je ustanova učeničkog i studentskog standarda, čiji je osnivač AP Vojvodina. Programsko delovanje ove ustanove se odvija kroz književno, pozorišno, muzičko i likovno stvaralaštvo, kao i insistiranjem na pravim umetničkim vrednostima.

 

 

Potrebe klijenta

U proleće 2010. SKCNS je dobio u zakup napušteni magacin od 430 m2, koji će služiti kao programski prostor pod nazivom Fabrika. Prostor se nalazi u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Tako se posle 17 godina SKCNS našao pred novim izazovom koji se ogleda u tome da se održi i podigne kvalitet dosadašnje produkcije (koncerti klasične i alternativne muzike, govorni programe, pozorišne predstave i izložbe, brojna muzička izdanja, knjige, stripovi, albumi). U Fabrici je to svakako moguće, pod uslovom da se prostor opremi adekvatnom audio i vizuelnom opremom. 

 

Implementirano rešenje

Pobedom na raspisanom tenderu AVL Projekt se na posredan način priključio zadatku podizanja kvaliteta produkcije ove ustanove kulture.

Isporučeni su AUDIX dinamički vokalni mikrofoni, hiperkardioidne karakteristike, model OM6 i dinamički vokalni mikrofoni kardioidne karakteristike i5. Uz mikrofone su isporuceni i podnostojeci stalci.

 

Za ozvučenje su zadužene RCF aktivne zvučne kutije ART 315-A MK3  i aktivni 18’’ subwooferi SUB 708-ASII.

 

U sklopu sistema rasvete isporučeni su PAR reflektori izvedeni u RGB LED tehnologiji, a za postizanje dodatnog efekta isporučen je spot moving reflektor proizvođača Chauvet Lighting.

Video projekcija se obavlja pomoću digitalnog projektora DLP, kombinacije LED/Laser izvora, snage osvetljaja 3500 lm sa odgovarajućim zoom objektivom za najšire područje primene.

 

Ceo sistem je povezan sa Sommer Cable mikrofonskim i DMX kablovima u kombinaciji sa kvalitetnim HICON konektorima.