DiGiCo Quantum 225 i SD11 sistemi za Chameleon

Kompanija Chameleon nudi usluge kompletne produkcije koncerata, festivala i drugih srodnih događaja, od razvoja projektne ideje do njene realizacije. EXIT, Love Fest, Foam Fest, Green Love, Tvrđava Teatar, White Sensation, Naissus Fest samo su neki od događaja koji krase njihov bogati portfolio.1

  • Klijent: Chameleon Rental
  • Datum projekta: 2022

Zahvaljujući znanju, trudu i bogatom iskustvu stečenima tokom više od dve decenije postojanja, Chameleon se visoko pozicionirao u domenu svog poslovanja. Posebno je prepoznatljiv po kontinuiranom inoviranju opreme za rad. U tom procesu naročito vodi računa o dobitnoj kombinaciji visokog kvaliteta izrade, pouzdanosti uređaja tokom korišćenja i obezbeđivanju relevantnih funkcionalnosti.

 

Pre početka ovogodišnje letnje sezone Chameleon je odlučio da unapredi svoju audio produkciju nabavkom nove konzole izuzetnih performansi. 

Izbor je pao na DiGiCo Quantum 225 audio mikser sa 17" LCD touchscreen-om visoke rezolucije, 25 fizičkih fejdera, kao i 72 ulazna i 36 izlazna kanala.

Poput Quantuma 338, i ova konzola nudi sve mogućnosti Quantum serije samo u manjem formatu i uz inovativni dizajn. Za razliku od svog prethodnika, opremljena je praktičnim nosačem koji radnu površinu konzole čini još intuitivnijom za rad. Na taj način omogućeno je montiranje i korišćenje laptopa, KLANG:kontrolera ili dodatnog ekrana za kretanje kroz KLANG:app, kontrolu i kretanje fejdera, monitoring i sl.

Osim toga, ona nudi i vrhunski set alata za istančanu obradu zvuka: Mustard Processing, Nodal Processing, FPGA Processing, Spice Rack Plugin i True Solo. U slučaju potrebe za SoundGrid obradom, na raspolaganju je i opcija za povezivanje sa Waves serverom, što omogućava dodatna 64 ulaza i 64 izlaza.

Uz mikser je isporučen i DiGiCo Quantum MADI Rack sa 48 mikrofonska ulaza i 24 analogna izlaza. Dvostruki MADI portovi omogućavaju deljenje rack-a na 48kHz između bilo koje dve Quantum ili SD konzole.

 

Nakon što se Quantum konzola pokazala kao izvrsno rešenje za obradu zvuka tokom live događaja, Chameleon se odlučio i za nabavku popularnog modela iz SD serije – miksera DiGiCo SD11.

Ova konzola predstavlja jedan od najtraženijih kompaktnih prenosivih miksera koji odlikuje Stealth Digital Processing i Super FPGA tehnologija. Poseduje veliki broj kanala, odnosno  48 ulaznih kanala na 48kHz ili 96kHz, dok master sekcija objedinjuje 12 izmenjivih 32-band grafičkih ekvilajzera, 6 stereo efekata i 8 kontrolnih grupa (VCAs).  Njena radna površina presvučena polikarbonatom sa 15" TFT LCD touch screen-om i 12 pokretnih fadera predstavlja istinsko odličenje brzine i preciznosti kontrole. Uz snapshots omogućeno je prebacivanje između potpuno završenih i unapred pripremljenih konfiguracija u bilo kom live okruženju, bez obzira da li se radi o probi, podešavanju sistema ili samom događaju.

 

Uz nove DiGiCo miksere Chameleon je festivalima i koncertima tokom letnje sezone pružio novu dimenziju obrade zvuka, a zahvaljujući ovom tandemu potpuno je spreman i da na budućim događajima odgovori i na najkompleksnije audio izazove tokom njihove tehničke realizacije.