Ozvučenje i rasveta za prvi novosadski Winter Fest

Na centralnom trgu u Novom Sadu juče je i zvanično otvoren prvi „Winter Fest“. Tokom dva naredna meseca, Novosađani i gosti grada imaće priliku da uživaju u bogatom kulturnom, zabavnom, edukativnom i gurmanskom programu.

  • Klijent: Winter Fest Novi Sad
  • Datum projekta: 2016

Potrebe klijenta

 

Kako bi planirani program mogao da se nesmetano odvija, bilo je neophodno da organizatori ovog dvomesečnog zimskog festivala nabave odgovarajuću audio-vizuelnu opremu, projektovanu i instaliranu na osnovu profesionalnog audio-vizuelnog dizajna, a jednostavnu za korišćenje.

Otud nema mesta iznenađenju što su se obratili AVL Projektu za nabavku i instalaciju ozvučenja, rasvete i bine i konstrukcije.

 

Implementirano rešenje

 

Isporučeni sistem ozvučenja se sastoji od RCF pasivnih zvučnih kutija V35 i sabvufera V221-S za koje je zadužen 4-kanalni pojačavač RCF QPS 9600. Xilica XA-2040 se brine o audio procesingu. U ulozi monitorskih zvučnika našle su se aktivne zvučne kutije RCF ART 315-A MK3. U sklopu audio opreme isporučen je i  veći broj mikrofona proizvođača Audix i AKG.

Kako je na bini predviđeno da se održavaju i manji koncerni koje bi prenosile TV stanice, isporučen je i aktivni mikrofonski/linijski spliter XTA DS8000.

 

Kada je u pitanju sistem rasvete, isporučeni su klasični halogeni reflektori fresneli i PAR-ke koji se napajaju ETC dimerske letve sa 6 kanala, snage 2.3kW po kanalu. Letva je okačena na aluminijumsku konstrukciju. Za farbanje i prikaz svetlosnih efekata na sceni isporučeni su spot reflektori proizvođača Chauvet Lighting, kao i LED parke sa odgovarajućom IP zaštitom.

Kontrola rasvetnog sistema se vrši putem Avolites Titan One kontrolnog softvera instaliranog na računaru.

 

Nabavka opreme je obuhvatala i isporuku bine. Bina se sastoji od aluminijumske konstrukcije dimenzija 6x4x3.5m. Sama bina je dimenzija 5x4m i napravljena je od aluminijumskih segmenta veličine 2x1m, te izdržljiva na opterećenje od 750kg/m2. Sa gornje strane je izrađena od vodootporne šperploče sa površinom protiv klizanja. Sa tri strane je obložena ceradom kako bi se izvođači i oprema zaštitili od vetra, kiše i snega. 

 

Sva oprema je povezana pomoću veoma kvalitetnih Sommer Cable zvučničkih, mikrofonskih i DMX kablova, kao i Hicon konektora. Priključni energetski kablovi i kutije su isporučeni u IP67 zaštiti.

U okviru dodatnog pribora isporučeni su koferi za smeštaj opreme i njenu zaštitu od nepovoljnih atmosferskih prilika.

 

U dodatku, isporučena je i oprema za ozvučenje jelke napravljene od skele na kojoj je predviđeno da stoje članovi horova koji će nastupati tokom Winter Fest-a.  Isporučen je audio sistem koji se sastoji od pasivne zvučne kutije RCF ART 725 sa pojačavačem RCF HPS 2500, dok je audio mikseta RCF L-PAD 24CX USB.

 

Sve što je sada ostalo jeste da se građani i gosti Novog Sada dobro provedu kad god ih put nanese u naš grad tokom naredna dva meseca.