CHRISTIE projektor za Dom kulture Čačak

U maju 2017. AVL Projekt je isporučio i pustio u rad CHRISTIE projektor za potrebe bioskopske sale Doma kulture u Čačku. Do realizacije ovog posla došlo je nakon uspešnog učestvovanja na tenderu raspisanom od strane pomenutog doma kulture.

  • Klijent: Dom kulture Čačak
  • Datum projekta: 2017

Potrebe klijenta

 

Jedan od zahteva na tenderu je bio da projektor bude mobilan zato što je namera klijenta da ga koristi za različite vrste projekcija. Jedna od projekcija bi bila iz prostora tehničke režije, sa udaljenosti od 25 m od površine platna. Druga bi bila projekcija u sklopu pozorišnih predstava, kada bi projektor svoje mesto našao na bini. 

 

 

Isporučeno rešenje

 

Za prvi vid projekcije je isporučen odgovarajući objektiv koji je odabran na osnovu proračuna u Christie kalkulatoru. Izabrani objektiv će omogućiti projektovanje slike na platno veličine 800cm x 500cm. Za drugi vid projekcije izabran je odgovarajući „short- throw“ objektiv.

 

 

Isporučeni projektor, crni Christie DWU951-Q ima osvetljaj od 8500 ANSI lumena što zadovoljava različite zahteve pri projekciji u sali, imajući u vidu veličinu platna i različite nivoe osvetljenosti. Dodatna prednost je što projektor ima mogućnost rada u „portrait“ orijentaciji i pod uglom od 360 stepeni. Takođe, projektor poseduje HDBaseT ulaz koji omogućava povezivanje projektora i video izvora preko jednog mređnog kabla do rastojanja od 100m.

 

Puštanje sadržaja preko projektora je moguće izvesti bežičnim putem preko aplikacije za Android i/ili iOS uređaje.

Značajna prednost isporučenog projektora je izuzetno mali nivo buke koji proizvodi u radu, što je važno pri izvođenju pozorišnih predstava.

 

Dodatni zahtev kupca je bio da se isporuči i jedan komad HDMI splitera-ekstendera zasnovanog na HDBaseT tehnologiji kako bi se na jednostavan način, putem pojedinačnih mrežnih kablova CAT6, mogli povezati monitori u holu na kojima bi imali mogućnost prikaza filmskog sadržaja.

 

Prilikom isporuke i puštanja u rad projektora nije bilo nikakvih problema u radu.