Projektovanje, isporuka i montaža LED ekrana za Stilles u Novom Sadu

U aprilu 2017. godine AVL Projekt je isporučio i montirao LED ekran dimenzija 6x4m za potrebe kompanije Stilles iz Novog Sada. Ovaj ekran impozantnih dimenzija našao je svoje mesto na raskrsnici Futoške ulice i Bulevara Patrijarha Pavla.

  • Klijent: Stilles
  • Datum projekta: 2017

Potrebe klijenta

 

Kompanija Stilles je vodeći proizvođač kuhinjskih radnih ploča i frontova u regionu, koji poštujući poslovnu etiku i koristeći vrhunsku tehnologiju nastoji da osigura svojim korisnicima kvalitetan i funkcionalan nameštaj. Takođe im daje i mogućnost da sami dizajniraju nameštaj koji će, zatim biti napravljen po meri.  

Želeći da postanu još vidljiviji potencijalnim klijentima, kompanija je odlučila da investira u nabavku LED ekrana većih dimenzija i postavi ga na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Novom Sadu.

 

Montaža LED ekrana

 

Nakon pažljivog ispitivanja potrebe klijenta, naš tim je isprojektovao, isporučio, montirao i pustio sistem u rad.

Isporučen je ekran tipa „outdoor“ sa osvetljajem od 5000 Nit-a i odgovarajućom IP 65/43 zaštitom koja omogućava pouzdan rad u svim vremenskim uslovima. Sam LED sistem omogućava automatsku kalibraciju osvetljaja u zavisnosti od količine ambijentalnog svetla, što je svakako značajno sa stanovništa uštede u energiji. Automatska kalibracija omogućava i prikaz slika i video sadržaja u jasnim, zasićenim bojama koje imaju značajno bolji efekat u slanju reklamne poruke.  Odličan video procesing i ugrađena elektronika vrhunskog kvaliteta omogućili su da se isporučeni LED ekran odmah istakne po kvalitetu prikazanog sadržaja u odnosu na konkurentske ekrane u gradu.

 

Za skladištenje podataka koji se puštaju na LED ekranu isporučen je profesionalni računar za rad u temperaturnom opsegu od -40 do + 80 stepeni Celzijusa.

 

Isporučeni LED sistem namenjen je gledanju sa razdaljine od 20-tak metara, iako se dobri rezultati u vidljivosti postižu i sa manjih rastojanja. Napajanje LED sistema je usklađeno sa važećim tehničkim propisima i standardima iz ove oblasti.

 

Dodatni zahtev korisnika je bio da se implementiraju nadzorne IP kamere što je naš tim i uradio.