CHRISTIE projektor za Kulturni centar Apatin

Zahvaljujući još jednom uspešnom učestvovanju na tenderu, AVL Projekt je dobio priliku da isporuči visoko kvalitetni Christie projektor sa pratećom video opremom. Projektor je isporučen opštinskom Kulturnom centru u Apatinu.

  • Klijent: Opštinski kulturni centar Apatin
  • Datum projekta: 2017

Radi se o ustanovi kulture koja se bavi organizacijom kulturno-umetničkih programa na nivou opštine Apatin i koja realizuje programe iz umetničkih disciplina: likovne umetnosti, filma, teatra, književnosti i muzike.

 

O potrebi klijenta i isporučenom rešenju

 

Programi se realizuju u prostoru od preko 1.500 m2 koji se, između ostalog, sastoji i od Velike sale sa 258 mesta i pratećeg prostora. Isporučeni projektor je namenjen korišćenju pre svega za bioskopske projekcije u Velikoj sali.

 

Ipak, namera klijenta je da isporučeni projektor koristi i u druge svrhe: za konferencije, promocije, prezentacije i slično. Iz tog razloga je izabran Christie LWU701i čija je snaga osvetljaja 7000ANSI lumena, a kontrast 10000:1 (HDCR tehnologija). Ovo omogućava projekciju odlične vidljivosti i pri višim nivoima ambijentalnog svetla čime je ispunjen uslov kupca za isporukom multifunkcionalnog projektora. Njegov objektiv može da zadovolji potrebe višenamenske sale, te da posluži realizaciji različitih programa, sa različitih pozicija: sa pročelja balkona, u prolazu partera ili iz postojeće kabine.  

Iz postojeće kabine se projektuje slika dimenzije 700x437cm, sa rastojanja od 20m, na postojeće motorizovano platno.

 

Za puštanje filmova je ispručen 3D BluRay Player koji se može postaviti i na udaljenoj lokaciji u kulturnom centru i to zahvaljujući isporučenom HDMI HDBaseT ekstenderu Aten VE812 koji omogućava prenos 4K sadržaja sa rastojanja od 100m.

 

Uz isporučen besplatan LiveViewer softver, izuzetno je lako deliti audio i video sadržaje sa projektorom direktno sa računara ili laptopa, a preko lokalne mreže ili bežičnim putem za koju je potreban opcionalni USB adapter.

 

Bitna prednost isporučenog projektora je izuzetno mali nivo buke pri radu što je od velikog značaja pri izvođenju pozorišnih predstava.

 

Isporučeni je i Harman Kardon AVR 171S audio-video risiver. Ovaj uređaj poseduje mogućnost reprodukcije muzike putem USB porta sa hard diska ili USB memorije. Takođe, HK AVR 171 poseduje podršku za AirPlay što omogućava strimovanje muzike bežičnim putem sa Apple uređaja (iMac, iPhone, iPad, iPod). Strimovanje muzike sa drugih pametnih telefona, tableta ili računara je omogućeno putem integrisane Harman TrueStream Bluetooth tehnologije.

Svaki od 6 HDMI ulaza podržava 3D materijale i 4K rezoluciju, kao i audio standarde Dolby® TrueHD i DTS-HD Master Audio™. Zahvaljujući patentiranoj Harman tehnologiji EzSet/EQ i isporučenom mikrofonu omogućena je automatska kalibracija audio sistema u zavisnosti od pozicije zvučnika u prostoru što omogućava najbolje audio performanse sistema.