Profilni reflektori za Slovačko vojvođansko pozorište

Zahvaljujući donaciji Slovačke vlade, Slovačko vojvođansko pozorište iz Bačkog Petrovca je ovog leta nabavilo profilne reflektore za potrebe osvetljavanja svoje pozornice. Želeći da donirani novac mudro utroše, odlučili su se za nabavku ETC profilnih reflektora.

  • Klijent: Slovačko vojvođansko pozorište
  • Datum projekta: 2017

O pozorištu

 

Slovačko vojvođansko pozorište (SVP) spada među najmlađa profesionalna pozorišta u Vojvodini. Osnovano je 2003. godine i logičan je nastavak tradicije slovačkog pozorišnog života, koje na ovom području tradicionalno beleži uspehe. Ovo pozorište se oslanja na gostujuće profesionalne glumce iz Slovačke republike, na najbolje amaterske glumce iz redova vojvođanskih Slovaka, kao i na mlade apsolvente Studija glumačkog stvaralaštva, koje je stručno zaštitila Akademija umetnosti u Novom Sadu.

 

Šta je AVL Projekt isporučio?

 

Isporučeni su profilni reflektori ETC S4 Junior zoom 25-50. Ovi reflektori koriste HPL sijalicu i pružaju uštedu električne energije od 25 do 40% u odnosu na reflektore sa klasičnom sijalicom. Posledično, zbog manje temperaturne disipacije u odnosu na klasične reflektore, dizajneri svetla više neće imati problem sa topljenjem filtera u boji.

 

Konstrukcija je izrađena od livenog aluminijuma sa jednoručno upravljivim fokus mehanizmom. Sa rotirajućim mehanizmom noževa ±25°, izrađenim od nerđajućeg čelika i postavljenim u 2 nivoa, moguće je napraviti oblik svetlosnog snopa prema ideji i želji dizajnera svetla, sa oštrom ili mekom ivicom. Na telu reflektora postoje oznake za uglovanost polja i podešavanje fokusa, dok vratašca na telu sa sočivom omogućavaju lak prilaz sočivu kod čišćenja.

 

Reflektori poseduju termalno izolovane ručke i dvostruke stezače koji omogućavaju sigurno fiksiranje reflektora u željenoj poziciji. Sa slotom predviđenim za ubacivanje goboa izrađenih od stakla ili čelika i slotom sa kliznim poklopcem za ubacivanje irisa data je mogućnost za pravljenje dodatnih efekata na sceni.

 

O novim tehnologijama u rasveti

 

Sa razvojem tehnologije sve više se vodi računa o uštedi energije, pa svi renomirani proizvođači prave reflektore sa LED izvorom svetla.

Tako je i AVL Projekt, kao zvanični distributer Chauvet Lighting proizvoda, u mogućnosti da ponudi široku paletu profil i fresnel reflektora izvedenih u LED tehnologiji koji su cenovno prihvatljivi za naše tržište. Pored uštede u potrošnji električne energije, ovi reflektori ne zahtevaju  dodatni dimer, jer se on već nalazi u reflektoru. Potreban je samo DMX signal za kontrolu. U pitanju su modeli iz serije EVE, različite snage LED izvora, od 20W, 50W ili 100W.