Isporuka Sony laserskih projektora i multimedijalnih plejera za Kulturni centar Beograda

Kulturni centar Beograda još od 1957. godine promoviše najviše umetničke, kulturne i društvene vrednosti i podržava visoke stvaralačke domete na domaćoj i međunarodnoj kulturnoj sceni. Kroz brojna predavanja, radionice, muzički i književni program, konferencije, manifestacije, izložbe, bioskopske projekcije i izdavaštvo KCB predstavlja oslonac beogradskog kulturnog života i sponu sa drugim tačkama na evropskoj kulturnoj mapi.

  • Klijent: Kulturni centar Beograda
  • Datum projekta: 2022

Nedavno nam je Kulturni centar Beograda ponovo ukazao poverenje, te za realizaciju novih multimedijalnih sadržaja nabavio vrhunske Sony laserske projektore sa multimedijalnim plejerima.

 

Sony VPL-PHZ50 laserski projektori sa priborom za kačenje na plafon i laserskim izvorom svetla snage 5.000lm za rad od minimalno 20.000 sati projektuju slike izuzetno velikog kontrasta i zasićenih boja. Odlikuju se WUXGA (1920x1200) rezolucijom i HDBaseT ulazom koji omogućava jednostavnu distribuciju AV signala preko S/FTP Cat6 kablova bez uticaja elektromagnetnih smetnji ili zračenja u prostoru.

Projektore karakteriše velika fleksibilnost pri instalaciji zbog širokog opsega vertikalnog i horizontalnog lens shift-a, kao i rad u bilo kom položaju (360°) čime je omogućena njihova jednostavna postavka prema zahtevu scenografskog elementa u izložbenom prostoru.

Puštanje sadržaja obavlja se preko multimedijalnih plejera rezolucije 4K@60Hz koji podržavaju HDR i imaju mogućnost podele projekcione površine na različite zone kroz digital signage softver.

Video sadržaj se reprodukuje sa multimedijalnog plejera sa odgovarajućim softverom i funkcijom sinhronizacije rada više plejera istovremeno kako bi kreirali jedinstvenu projekcionu sliku sa više projektora. Odlikuje se rezolucijom 1080p60, a poseduje i H.265 dekoder, HDMI izlaz, RJ45 priključak, USB-C, microSD i audio izlaz, IP streaming, HTML5, kao i predefinisane zone za prikaz sadržaja. Plejer podržava nekoliko medija formata: video (.ts, .mpg, .vob, .mov, .mp4, .m2ts), audio (MP3, AAC, WAV) i slike (JPG, BMP, PNG), te samim tim praktično može da reprodukuje bilo koji multimedijalni sadržaj HD rezolucije.

 

Opisane performanse isporučenih laserskih projektora i multimedijalnih plejera u potpunosti zadovoljavaju zahteve klijenta, pri čemu će olakšati organizaciju raznih događaja i samim tim podići njihov kvalitet na viši nivo.

 

Photo Editorial Credit: Nenad Nedomacki / Shutterstock.com