Projektor i ozvučenje za Narodni muzej u Leskovcu

Krajem jula 2017. AVL Projekt je isporučio projektor i ozvučenje Narodnom muzeju u Leskovcu. Radi se o neprofitnoj ustanovi u službi društva, koja prikuplja, čuva, dokumentuje, proučava i prezentuje istorijsko-umetnička dela prikupljena na teritoriji koju pokriva.

  • Klijent: Narodni muzej, Leskovac
  • Datum projekta: 2017

O muzeju

 

Narodni muzej u Leskovcu osnovan je 1948. godine. Kompleksnog je tipa, jer prikuplja, proučava i prezentuje istorijsko-umetničke predmete iz arheologije, istorije, etnologije i istorije umetnosti od praistorije Leskovca i okoline do danas. U sklopu muzejske zgrade, pored prostora sa stalnom postavkom, nalaze se dve likovne galerije, sala za naučne skupove i biblioteka. U muzeju se povremeno organizuju i stručni i naučni skupovi, razna predavanja i tribine i radionice.

 

 

O projektu

 

Pobedom na tenderu pod nazivom „Nabavka opreme i projektora za 3D mapiranje“ raspisanom od strane Narodnog muzeja u Leskovcu, AVL Projekt je ponovo dobio priliku da isporuči kvalitetan Christie DLP projektor sa video opremom.

Isporučeni projektor CHRISTIE DWU851-Q  će se, pored projekcija u sali, koristiti i za druge namene u muzeju kao što su konferencije, promocije i slično. Zato je izabran zoom objektiv 1.6-2.4:1 koji može da zadovolji višenamensku svrhu sale i različite programe sa projekcijom.

Isporučeni projektor je snage ostvetljaja od 7500ANSI lumena što omogućava dobru, vidljivu projekciju i pri višim nivoima ambijentalnog svetla.  

 

Obzirom da projektor poseduje HDBaseT ulaz, na njega je moguće puštati sadržaj i sa udaljene lokacije, do 100m, uz odgovarajući HDBaseT predajnik. Projektor ima mogućnost rada u „Portrait“ orijentaciji i 360 stepeni, u režimu 24/7, kao i da projektuje sliku na zakrivljenu površinu, što može biti interesantno za muzejske projekcije.

Prezentovanje nekog sadržaja putem projektora je moguće izvesti i bežičnim putem preko aplikacije za Android i/ili iOS uređaje i USB adaptera.

Bitna prednost isporučenog projektora je izuzetno mali nivo buke koji proizvodi u radu što je svakako značajno u muzeju.

 

Za puštanje sadražaja na projektor koristi se računar.

 

Ozvučenje se sastoji od RCF pojačavača IPS 1700, pasivnih zvučničkih kutija RCF ART 312 MK3, woofera RCF SUB 708-AS II, dok je za govornika odabran bežični mikrofonski sistem RCF TX 2006.

 

Zahvaljujući isporučenom projektoru i ozvučenju, Narodni muzej u Leskovcu je značajno unapredio svoj rad i tako se pridružio narastajućem broju ustanova kulture koje svoj rad baziraju na multimedijalnim tehnologijama.