AVL Projekt isporučio rasvetu i ozvučenje za Újvidéki Színház – Novosadsko pozorište

Újvidéki Színház – Novosadsko pozorište nastalo je 1974. godine s idejom da doprinese očuvanju kulturnog identiteta Mađara u Vojvodini. Vremenom je uspelo da postane ne samo mesto okupljanja mađarske elite, nego je i prevazišlo mađarski okvir, te danas slovi za jedno od najrelevantnijih pozorišnih adresa u Srbiji i regionu.

  • Klijent: Újvidéki Színház – Novosadsko pozorište
  • Datum projekta: 2017

AVL Projekt je pobedom na delu tendera pod nazivom „Oprema za svetlo i zvuk“ dobio priliku da isporuči rasvetu i ozvučenje za ovo novosadsko pozorište.

 

Isporučeno rešenje

 

Isporučeni su profilni reflektori ETC S4 Jr, fiksne uglovanosti od 50 stepeni, ukupno 12 komada. Ovi reflektori koriste HPL sijalicu i pružaju uštedu električne energije od 25 do 40% u odnosu na reflektore sa klasičnom sijalicom. Poseduju termalno izolovane ručke i dvostruke stezače koji omogućavaju sigurno fiksiranje reflektora u željenoj poziciji. Konstrukcija je izrađena od livenog aluminijuma sa jednoručno upravljivim fokus mehanizmom. Sa rotirajućim mehanizmom noževa ±25°, izrađenim od nerđajućeg čelika postavljenih u 2 nivoa, moguće je napraviti oblik svetlosnog snopa prema želji dizajnera svetla, sa oštrom ili mekom ivicom. Uz reflektore je isporučen i dodatni pribor kao što su  držač goboa i iris.

 

Za praćenje glumaca na sceni i naglašavanje elemenata scenografije isporučen je reflektor na tripod stalku tipa Followspot (top) sa halogenom lampom snage 1200W, koji poseduje iris i color changer sa mogućnošću podešavanja fokusa i širine svetlosnog snopa. Reflektor je od proizvođača Lycian, model ZOT 12, koga odlikuje odlična optika i zbog čega su prihvaćeni kao standard na svetskom nivou.

 

U sklopu ozvučenja isporučeni su: dvosistemski aktivni monitorski sistem 12"+1", snage 400Wrms, model RCF ST12-SMA i bežični mikrofonski sistemi proizvođača Sennheiser i to vokal set sa e945 dinamičkom super kardioidnom glavom koje odlikuje beskompromisan kvalitet po pitanju bežične komunikacije u okruženjima sa različitim vrstama smetnji u prostoru. Isporučeni su i različiti modeli žičanih Audix mikrofona i to sledeći modeli: L5O – omnidirekcioni minijaturni lavalier mikrofon, OM3 – dinamički mikrofon, hiperkardioidni, za vokal i instrumente, kao i i5 – dinamički vokalni mikrofon kardioidne usmerenosti.