Ozvučenje, rasveta i video za požarevački Centar za kulturu

Uspešnim učestvovanjem na tenderu, AVL Projekt je ovog leta uspostavio saradnju sa još jednom ustanovom kulture, Centrom za kulturu Požarevac. Isporučeni su sistemi ozvučenja i rasvete, kao i video sistem.

  • Klijent: Centar za kulturu Požarevac
  • Datum projekta: 2017

O požarevačkom kulturnom centru

 

Centar za kulturu Požarevac je ključni nosilac kulturnih i umetničkih dešavanja u Braničevskom okrugu. Svojom bogatom multimedijalnom aktivnošću svakodnevno se trudi da podigne estetski nivo doživljaja svojih gostiju. Istovremeno, brine i o duhovnoj vertikali sugrađana uključujući ih kao aktere predstava, koncerata i drugih programa. U jedinstvenom kompleksu višenamenskih prostorija ukupne površine od preko 4000m², a često koristeći i prostor oko Centra, svakodnevno se prepliću pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, književni programi, predavanja, radionice, tribine.

 

O isporučenom ozvučenju, rasveti i video opremi

 

Isporučene su aktivne zvučne kutije poslednje generacije, RCF ART 715-A MK4, koje obezbeđuju jedinstvenu jasnoću vokala. Sa 15" neodimijumskim vuferom je postignut izuzetan linearni odziv i precizna, duboka kontrola niskih frekvencija. Pojačavač preko DSP-a isporučuje 1400W snage.

 

Isporučen je i RCF L-PAD 12CX, 12-kanalna audio mikseta sa efektima i mogućnošću ugradnje USB MP3 Player/Recorder-a, te studijski monitori za režiju, model RCF AYRA EIGHT.

 

Sennheiser bežični mikrofonski sistem sa ručnim predajnikom odlikuje beskompromisan kvalitet po pitanju bežične komunikacije u okruženjima koja su izložena različitim vrstama smetnji u prostoru.

 

Isporučen je i video projektor japanskog proizvođača Casio, model XJ-V2.

Svi Casio projektori su bez lampe (lamp free), imaju laserski izvor svetla kojeg odlikuje znatno manja potrošnja struje. Životni vek laserskog izvora iznosi 20.000 sati. Vrlo retko se kvare zbog čega proizvođač daje garanciju od 5 godina. Nude i mogućnost bežične komunikacije između izvora slike i projektora. Ono što je posebno interesantno za kupca jeste brzo uključivanje, odnosno isključivanje projektora, jer nije potrebno čekati na zagrevanje, odnosno hlađenje lampe.

 

Razvoj tehnologije sve više akcenat stavlja na uštedi u energiji, pa svi renomirani proizvođači prave reflektore sa LED izvorom svetla. Isporučeni su Chauvet Lighting LED reflektori SLIMBANK T18 USB Wash/ciklorama sa 18x3W tri-color RGB, 17°, sa klapnama, a postoji i mogućnost bežične kontrole preko D-Fi USB dongle. Veoma jednostavan vid kontrole se odvija i preko isporučene daljinske komande Chauvet IRC-6.

 

Svi Chauvet reflektori proizvedeni u LED tehnologiji poseduju diode nemačkog proizvođača Osram i optiku evropskih proizvođača, a pritom su zadržali cenovnu prihvatljivost za naše tržište. Da biste saznali koji su sve Chauvet proizvodi dostupni, posetite AVL web shop.