RCF ozvučenje i Chauvet rasveta za 32. Dane piva u Zrenjaninu

Manifestacija „Dani piva“ nastala je 1986. godine, u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu. Prve dane piva organizovali su Turistički savez opštine i Ugostiteljsko preduzeće „Vojvodina“ uz nekolicinu entuzijasta. Danas su oni višednevna manifestacija na otvorenom, u najužem centru grada. Na više bina, odvijaju se programi koji zadovoljavaju različita interesovanja i ukuse.

  • Klijent: Top Ton
  • Datum projekta: 2017

Top Ton - ozvučenje i rasveta  

 

Za opremanje jedne od bina ozvučenjem, rasvetom i video opremom bila je zadužena rental kompanija Top Ton.

 

Za kreiranje rasvetnih efekata, koji se vide na fotografijama i u videu, korišćeni su Chauvet DJ reflektori iz serije Intimidator, modeli Beam 140SR i Trio. Intimidator Beam 140SR je odličan pokretni reflektor za dobijanje snažnog uskog snopa svetla (beam) širine 3°, koji se može deliti preko 16-strane prizme. Za  dobijanje rotirajućeg efekta „cveta“ zadužen je Intimidator Trio reflektor sa 6 LED RGBW nezavisno kontrolisanih izvora snage, svaki od 21W.

Za prednje toplo belo svetlo su korišćeni su LED  fresnel reflektori iz Chauvet Pro segmenta, Ovation F-165WW koji poseduje 16 x 10W dioda i motorizovani zoom 25°-76° sa visokim faktorom CRI 91 što je izuzetno bitno za snimanje TV kamerom. Farbanje scene je urađeno sa pokretnom glavom Rogue R2 Wash sa LED izvorom od 19 x 15W RGBW dioda i promenljivom temperaturom boje od 2800K do 10000K. Rogue R2 Wash reflektor poseduje i 5 nezavisnih zona LED kontrole što omogućava da se sa njima radi pixel mapping. Za blinderski efekat je zadužen reflektor Strike 1, u zaštiti IP65, sa LED izvorom snage 230W u konfiguraciji WW+AMBER LED.

 

Na sceni su vidljivi monitori RCF NX 12-SMA. U pitanju je aktivni coaxial stage monitor od 12", snage 700W RMS.

Kontrola ozvučenja je omogućena preko RCF M18, Wi-Fi kontrolisane digitalne audio miksete sa 18 ulaznih kanala. Bez ikakvih fejdera, M18 poseduje Wi-Fi access point sa eksternim i internim antenama zahvaljujući čemu je omogućena puna kontrola sa maksimalno 5 tableta. Ulazni EQ (Standard, Vintage i Smooth) pružaju širok izbor tonova i fleksibilno okruženje za oblikovanje zvuka.

 

Da biste stekli utisak o opisanom sistemu ozvučenja i rasvete, pogledajte sledeći video.

 

 

Slični projekti