LED ekran i video-rasvetna oprema za novu sezonu na TV Prva

PRVA srpska televizija svojim bogatim serijskim, filmskim, zabavnim, sportskim i informativnim programom koji odgovara različitim interesovanjima srpskih gledalaca već neko vreme opravdava status najgledanije komercijalne televizije u Srbiji.

  • Klijent: TV Prva
  • Datum projekta: 2017

Zahtev klijenta

 

Iako ovakav status laska, on istovremeno i obavezuje odgovorne u televiziji PRVA da stalno streme povećanju kvaliteta, ne samo programa, već i tehničkih standarda pri njegovom kreiranju. S tim u vezi, nadležni iz PRVE su se obratili AVL Projektu za nabavku LED ekrana i prateće video i rasvetne opreme, kao pouzdanom partneru u opremanju TV studija.

 

Isporučena oprema za TV studio

 

Isporučen je zakrivljeni, indoor LED ekran impozantne rezolucije i dimenzija 816x240cm, kao i pixel pitch-om P2.7m, sa postoljem. LED ekran čini sastavni deo scenografije za dobro poznat show „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. U saradnji sa scenografima sa TV PRVA, naš tim je isprojektovao konstrukciju za LED ekran koja se odlično uklopila u scenografiju samog studija.

LED paneli, od kojih se sastoji LED ekran, imaju dimenzije 480x480mm. Lako i brzo se mogu rasklopiti i upotrebiti i za druge namene u studiju.

 

Za prikazivanje sadržaja na LED ekranu isporučen je CHRISTIE medija server Pandora Box. Media server služi za obradu i skladištenje video sadržaja, prikazuje 3D prostor sa prikazom projektovanih objekata za mapiranje i ravni u realnom vremenu sa reprodukcijom kreiranog scenarija na LED ekran. Svaki izlaz može da bude pojedinačno projektovan na zakrivljenu površinu bez vidljive ivice između projektovanih slika, te omogućava podešavanje željene izlazne rezolucije da bude jednaka rezoluciji LED ekrana.

 

Kao dodatno pojačanje za novu sezonu emisije „150 minuta“ isporučen je i Hyundai video zid u konfiguraciji 2x2, sa bezelom između monitora od samo 3.7mm. Isporučeni profesionalni monitori imaju ugrađenu video wall funkciju zbog čega je njihovo podešavanje jednostavno, a puštanje video signala ne zahteva dodatne video matrice. Zahvaljujući njemu, prenos aktuelnih vesti, zanimljivosti iz sveta poznatih, obrada tema o zdravlju, ishrani, lepoti, roditeljstvu i kulturi, koji čine okosnicu popodnevnog magazina, će biti efektivniji.

 

Isporučena je i Chauvet LED traka EPIX STRIP TOUR, za pixel mapiranje. Dugačka je 1 m i ima 50 LED dioda u nizu, a obezbeđuje ugao gledanja od 125˚. Napajanje je omogućeno preko odgovarajućeg drajvera sa kontrolnim protokolima DMX, Art-Net, Kling-Net ili sACN. Za dodatne scenske efekete dostupan je i lučno oblikovan frost filter koji omogućava proširenje ugla gledanja do 180 stepeni.