Višezonsko ozvučenje za novi Harley-Davidson salon u Beogradu

Ako uz neki brend ide dobar zvuk, onda je to svakako Harley-Davidson. Kako na H-D bajkerskim skupovima na kojima je glasna rokendrol svirka neizostavna, tako i u Harley-Davidson prodajnim salonima čiji se prepoznatljiv dizajn enterijera sastoji i od onog nevidljivog: savršenog zvuka kantri ili rokendrol muzike.

  • Klijent: Harley-Davidson Beograd
  • Datum projekta: 2017

Potrebe našeg klijenta

 

Harley-Davidson Beograd se polovinom septembra 2017. preselio u nov i značajno veći poslovni prostor. U pitanju je lokal veličine preko 250 m2, podeljen u nekoliko odvojenih celina: prodajni salon garderobe, motorcikala i pratećeg asesoara, kafe bar sa kutkom za sedenje, servisni prostor i kancelarije, garderoba i toaleti.

Kako se u svakom od ovih prostora obavljaju međusobno različite vrste dnevnih aktivnosti, bilo je potrebno osmisliti višezonski sistem kojim će upravljati različiti ljudi, svako u svom prostora u kom obavlja svakodnevne i tipične poslove.

 

RCF ozvučenje u Harley-Davidson prodajnom salonu

 

Instaliran je RCF audio sistem koji se sastoji od:

 

 

Svim zaposlenima je instalirana aplikacija na mobilnim telefonima i poslovnim računarima putem koje su dobili mogućnost da kontrolišu glasnoću zvuka ili da ga u potpunosti utišaju (funkcija „mute“) u tačno definisanim prostorima. Istovremeno je menadžerima dodeljen pristup podešavanjima glasnoće zvuka svuda u prostoru.  

 

Instaliranim ozvučenjem i postignutim kvalitetom zvuka dodatno je naglašena opšta prijatnost boravka u Harley-Davidson prodavnici, a da pritom enterijer prostora ničim nije narušen.