Video prezentaciona oprema za Kulturni centar Kisač

Kulturni centar Kisač je ustanova kulture čiji je prevashodni cilj u radu očuvanje jezika, tradicije i običaja Slovaka u Kisaču, Vojvodina, ali i saradnja i razmena iskustava u oblasti kulture sa svim ustanovama kulture u Srbiji i inostranstvu.

  • Klijent: Kulturni centar Kisač
  • Datum projekta: 2018

AVL Projekt je učestvovao u realizaciji navedenih ciljeva putem isporuke video projekcionog sistema za veliku salu. Sistem se sastoji od projektora Christie LWU502, visokokvalitetno projekciono platno sa ramom i Chauvet LED followspot 120W reflektora.

 

Isporučeni projektor, projekciono platno i spot reflektor

 

Isporučena oprema je prevashodno namenjena realizaciji događaja na sceni. Međutim, za isporučeni projektor je planirano da se koristi i u druge svrhe; za realizaciju konferencija, promocija, prezentacija i sličnog.

Upravo Iz tog razloga je izabran model Christie LWU502 čija je snaga osvetljaja 5000 ANSI lumena, a kontrast 10000:1, dok lampa traje 6000 sati. Ovo omogućava projekciju odlične vidljivosti i pri višim nivoima ambijentalnog svetla čime je ispunjen zahtev kupca za isporukom multifunkcionalnog projektora. Njegov objektiv može da zadovolji potrebu za višenamenskom upotrebom i da projektuje sliku sa različitih pozicija. Projektor poseduje HDBaseT ulaz koji omogućava jednostavan prenos video signala i sa udaljenih lokacija od čak 100m. Ima i mogućnost projekcije na zakrivljenu površinu što je bitno za realizaciju pozorišnih predstava.

 

Isporučeno visokokvalitetno projekciono platno postalo je deo nove scenografije. Pored projekcije video sadržaja platno će se koristiti i kao zadnji deo scenografije, koje je moguće obojiti različitim bojama prema zahtevu scene.

 

Isporučen je i mobilni followspot (top) reflektor sa tronošcem, Chauvet  LED FOLLOW 120ST, sa snagom LED izvora svetlosti od 120W. Kako je cenovno prihvatljiv za naše tržište, idealan je za manje kulturne centre. Na samom kućišti reflektora postoje tasteri kojima se jednostavno mogu menjati boje prema želji korisnika. Poseduje i tastere +/- za dimovanje, ili ga je moguće kontrolisati preko DMX protokola sa rasvetnog pulta. Dodatne funkcije su shutter i strobe efekat. Poseduje mehanički iris i ručice sa strane za podešavanje fokusa.

Svi Chauvet LED reflektori izvedeni u LED tehnologiji poseduju diode nemačkog proizvođača Osram, dok je optika proizvedena u Evropi.