Video oprema za Vojnu akademiju Beograd

Nakon još jednog uspešnog učestvovanja na tenderu, AVL Projekt je isporučio video opremu za potrebe opremanja učioničkog prostora u Vojnoj akademiji Beograd.

  • Klijent: Vojna akademija Beograd
  • Datum projekta: 2018

Za Dekanat Vojne akademije isporučeni su profesionalni monitori i laser projektori. Dekanat je organizaciona celina Vojne akademije odgovorna za organizaciju, realizaciju i kontrolu nastavnog procesa na svim nivoima školovanja i usavršavanja, razvoj studijskih programa i planiranje kao i realizaciju i praćenje naučno-istraživačke delatnosti. U sastavu Dekanata nalazi se 15 katedri, 3 laboratorije i 3 centra.

 

Isporučeni projektori i monitori

 

Isporučeno je ukupno 8 komada SONY profesionalnih monitora rezolucije 4K sa dijagonalom od 55’’ U pitanju je model FW-55XE8001. Svi su montirani u učionicama Vojne akademije.

 

Jedna od ključnih stvari za izbor profesionalnih monitora je njihov duplo veći osvetljaj u odnosu na onaj koji postižu kućni TV aparati. Ovim se postiže da prezentovani sadržaj bude besprekorno vidljiv za studente/učenike koji predavanja tada mogu da prate bez napora.

Sledeća važna karakteriristika profesionalnih monitora je i mogućnost njihovog svakodnevnog rada u režimu 18/7. Ovo opet stvara značajnu prednost u poređenju sa kućnim TV uređajima koji posle 3 do 4 meseca rada u istom režimu počinju da gube osvetljaj.

Obzirom da u učionice uobičajeno prodire znatna količina spoljne svetlosti, još jedna značajna karakteristika je i ta što će sa isporučenim monitorima biti znatno manja refleksija ambijentalnog svetla.

Interesatna stvar je integrisan WiFi modul koji omogućava puštanje sadržaja sa interneta bežičnim putem, a zahvaljujući snažnom procesoru omogućeno je i puštanje 4K sadržaja bez ikakvih problema. Moguće je puštati i 4K sadržaj sa USB stika zahvaljujući ugrađenom medija plejeru.

 

Isporučeni zidni nosači omogućavaju veoma jednostavno rotiranje profesionalnih monitora i njihovo postavljanje u landscape ili portrait položaj.

 

Za krajnje kupce je bitna i garancija od 3 godine, koja se uz minimalnu doplatu može produžiti na 5 godina. U slučaja otkaza monitora u garantnom roku, vrsi se njegova zamena novim. Isporučeni monitori imaju i mogućnost nadogradnje touch frame čime se monitor može „pretvoriti“ u interaktivni displej.

 

Za kvalitetni prikaz projektovane slike većeg formata isporučeni su i 2 laserska projektora SONY VPL-PHZ10. Umesto sijalice ovi projektori poseduju laser kao izvor svetla. Njegov vek trajanja iznosi 20.000 sati zbog čega praktično nema troškova održavanja. Istovremeno, potrošnja električne energije je smanjena za 40% u odnosu na projektore istih karakteristika sa sijalicom. Snaga osvetljaja od 5000 lumena i rezolucija WUXGA je dovoljna za kvalitetan prikaz slike. Projektor je tih u radu, pa tako ne ometa tok predavanja. Povezivanje između računara i samog projektora se obavlja preko jednog mrežnog kabela CAT6 čime se omogućava prenos audio i video signala i to zahvaljujući ugrađenom HDBaseT prijemniku u samom projektoru.

 

Pozovite nas za više detalja i/ili prezentaciju proizvoda.