Audio-konferencijski i video-prezentacioni sistem za Schneider Electric DMS NS

Krajem 2017. godine za softversku IT kompaniju iz Novog Sada AVL Projekt je isporučio i montirao audio-video prezentacioni sistem.

  • Klijent: Schneider Electric DMS NS
  • Datum projekta: 2018

O isporučenom audio-video prezentacionom sistemu

 

Isporučen je video zid dijagonale 110'' koji se sastoji od 4 profesionalna Hyundai D55LFB LED monitora u konfiguraciji 2x2. Dimenzije svakog monitora su 55", svi imaju HD rezoluciju i osvetljaj od 500nits, dok je bezel samo 3,5mm. Video zid je postavljen na podnostojeći stalak.

Distribucija video signala je izvedena preko HDBaseT HDMI ekstendera Aten VE812 sa kojim je moguće preneti 4K signal bez gubitaka na rastojanje od 100m i to preko jednog mrežnog kabela CAT6. HDMI signali sa različitih video izvora se distribuiraju kroz sistem preko 4K switcher-a 4/1 Aten VS481B.

 

Za izdavanje audio signala iz HDMI signala zadužen je de-embbeder model Aten VE880.

 

Pored toga, u dve odvojene sale su postavljeni profesionalni Sony FW-65XE8501 monitori dijagonale od 65'' sa podnostojećim stalkom na točkovima tipa Edbak TR4. Prenos HDMI signala između laptop-a na stolu i monitora se vrši preko bežičnog HDMI ekstendera Aten VE809 koji bez smetnji prenosi video signal HD rezolucije na rastojanje od 30m.

 

Centralni deo audio sistema čini audio matrica XILICA U1608-AEC - digitalni DSP audio procesor sa 8 ulaza/16 izlaza i sa funkcijom AEC algoritma za potiskivanje eha u audio sistemu. Deo audio konferencijskog sistema čine i kondezatorski mikrofoni Audix MicroPod na savitljivom vratu dužine 30cm, kardioidne usmerenosti. Ovi mikrofoni su specijalno dizajnirani za prezentacione sale i sale za sastanke zbog imunosti na RF smetnje koje su uobičajeno prisutne u salama za sastanke kao posledica zračenja mobilnih uređjaja. Ostatak audio sistema čine pojačavač RCF MA-125 i ugradni RCF PL 6X koaksijalni plafonski zvučnici.

 

foto: Aarhica Schneider Electric