d&b ozvučenje za rental kompaniju Zoom Media

Zoom Media je kompanija iz Novog Sada specijalizovana za iznajmljivanje ozvučenja i video opreme. Važe za jedne od najpouzdanijih partnera u poslu zbog visokog nivoa profesionalizma u svom radu koji se ogleda u stručnom znanju, velikom iskustvu i savremenoj opremi i tehnologijama.

  • Klijent: Zoom Media
  • Datum projekta: 2018

Kada okosnicu poslovanja čini iznajmljivanje ozvučenja i video opreme, onda to za vlasnike rental kompanija znači kontinuirano ulaganje u opremu i nove tehnologije. Pritom, korisnicima rental usluga malo, ili nimalo, znači ime proizvođača opreme ili koje tehničke karakteristike ima neki zvučnik ili bioskopski projektor. Ono što im znači jeste sposobnost rental kompanije da na najbolji mogući način zadovolji njihove potrebe ili ispuni želje.  

 

Ozvučenje

 

Upravo iz ovih razloga vlasnici Zoom Medije su odlučili da investiraju u nabavku vrhunskog ozvučenja nemačke firme d&b audiotechnik. Radi se o pasivnim kutijama V-serije, V7P NL4. U pitanju je trosistemska Point Source zvučna kutija koja sadrži sledeće drajvere: 2x10" LF, 1x8“ MF i 1x1,4" HF. Isporučena snaga iznosi 2000W/peak sa uglom zračenja 75° x 40°.

Inovativni dizajn centralno postavljenog 8" MF drajvera rezultira izvanrednom osetljivošću koja dalje rezultira izuzetnim performansama kod vokala.

 

Za ’’pogonsko gorivo’’ navedenih zvučnika izabran je odgovarajući 4-kanalni pojačavač D80 AMP NL4 sa DSP procesingom, snage 4x4000W@4Ohms. Konfigurisanje pojačavača se vrši preko d&b softvera za kontrolu sistema R1.

 

Isporučen je i sabvufer iz V-serije, V-GSUB - NL4. U pitanju je kardioidni sabvufer visokih performansi koji se napaja preko jednog pojačavačkog kanala. U njemu su smeštena dva neodimijumska drajvera, 18’’ i 12’’ sa bas-refleksnim dizajnom napravljenim tako da onemogučava zračenje iza kutije.

 

Isporučen je i odgovarajući hardver za kačenje uređaja, energetski rek za napajanje sistema i prevezni kablovi.

 

Nakon izvršene instalacije, naš audio inženjer je izvršio obuku za rad sa d&b softverom Array Calc za simulaciju prostiranja zvuka u prostoru kako bi se postigle najbolje performanse isporučenog ozvučenja na predstojećim događajima na kojima je angažovana Zoom Medija.