Video zid za kompaniju New Startegy u Beogradu

New Startegy je kompanija koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u vezi sa poslovanjem firmi. Kako bi svojim partnerima i klijentima na što bolji način prezentovali moguća poslovna rešenja, New Startegy se obratio našoj firmi sa zahtevom da im se isporuči i instalira savremeni video prezentacioni sistem u 4K rezoluciji.

  • Klijent: New Startegy
  • Datum projekta: 2018

Video prezentacioni sistem

 

Centralno mesto unutar instaliranog video prezentacionog sistema zauzima video zid 3x3 koji je montiran na zidni nosač. Video zid se sastoji od Christie profesionalnih monitora FHD553-XE iz serije Extreme, veličine 55'' sa bezelom od 1,7mm. Ovi monitori su predviđeni za rad u režimu 24/7 sa osvetljajem od 500 Nita. Moguće ih je montirati u portrait i landscape položaju. Staklena površina monitora je specijalno dizajnirana kako bi umanjila refleksiju ambijentalnog svetla.

 

Video distribucija i procesing video signala se obavlja putem HDMI matrice Aten VM6809H čija je rezolucija 4K. U pitanju je skaler visokih performansi sa video wall funkcijom. Distribucija video signala, od ugradnog prezentacionog 4K automatskog switcher-a u stolu sa priključnim konektorima DisplayPort, HDMI i VGA do ulaza u video matricu, vrši se preko HDMI ekstendera Aten VE811 koji bez ikakvih smetnji prenosi 4K video sadržaj na rastojanje do 100m preko jednog mrežnog kabla. Da bi klijent imao sve moguće vrste priključnih konekcija, dodatno su isporučeni aktivni Aten konvertori mini DispleyPort na HDMI model VC981 koji podržava 4K rezoluciju.

 

Isporučen je i bežični kolaboracioni sistem, u ovom trenutku jedinstven na tržištu, jer podržava streaming 4K sadržaja bez ikakvih prekida u prenosu signala, a omogućava istovremeni prikaz 4 učesnika u prezentaciji na video zidu 3x3 sa mogućnošću priključenja do 64 učesnika na prezentacioni sistem preko USB/HDMI tastera.

 

Svi audio signali se izdvajaju iz HDMI signala preko kvalitetnih de-embedera koji se vezuju na uređaj Xilica U1608-AEC. U pitanju je digitalna DSP audio matrica i procesor sa 8 ulaza i 16 izlaza sa AEC tehnologijom koja spečava pojavu mikrofonije tokom video konferencije. Isporučeni su i RCF pojačavači i plafonski dvosistemski zvučnici MQ 50C-W.

 

Kompletan sistem se kontroliše preko Atenovog kontrolnog A/V sistema koji obuhvata uređaje VK2100K2, konfigurator sa intuitivnim grafickim interfejsom, kontrolni softver i zidni kontroler VK112EU sa 12 tastera.

 

Softver za A/V kontrolu, instaliran na tabletu, omogućava izbor odgovarajućeg video ulaza u sistem i njegov prikaz na video zidu 3x3. Takođe, preko zidne kontrole je moguće “prozvati” različita predefinisana scenarija poput istovremenog prikaza prezentacije sa laptopa, kamere za video konferenciju ili bežičnog kolaboracionog sistema, prema želji klijenta.

 

Za prezentacije u drugim salama isporučeni su profesionalni Sony monitori veličine 75’’ FW-75XE8501. Jedan od njih je montiran na pokretni stalak sa touch okvirom čime je omogućena interaktivnost sadržaja tokom video konferencije, a drugi na zidni nosač.

 

Pogledajte kratku video prezentaciju instaliranog sistema: