Šinski sistem i zavese za nove kancelarije Majkrosofta u Novom Beogradu

Početkom leta 2018. godine AVL Projekt je isporučio Showtex zakrivljeni šinski sistem i trakaste zavese za nove poslovne prostorije kompanije Microsoft u Novom Beogradu.

  • Klijent: Microsoft, Beograd
  • Datum projekta: 2018

Trakaste zavese Showtex Spaghetti Event su lagane i elegantne zavese težine 300g/m2 i visine 330cm. Zahvaljujući njima, celokupan prostor se jednostavno deli u manje radne zone donoseći nenametljivu privatnost tokom trajanja više različitih, a istovremenih sastanaka. Pored podele prostora na nekoliko manjih celina, ove zavese mogu da posluže i kao projekciona površina, dekor na pozorišnim scenama ili draperije na izložbenim prostorima. U kombinaciji sa rasvetom i mogućnošću da menjaju poziciju u prostoru, nude mogućnost kreiranja „dubine“ prostora. Mogu i da se ofarbaju u bilo koju boju po želji.

 

Pomeranje zavesa se vrši ručno i uz pomoć kolica za kačenje zavesa, koja su deo celokupnog sistema, pa korisnik nema problema sa zapinjanjem zavese ili kočenjem što se često sreće u praksi sa nekvalitetnim rešenjima.

Isporučeni model zavese poseduje vatrootporni sertifikat po standardima FR: BS 5867 part 2B - DIN 4102/B1 - NF P 92-503/M.

 

Zavese su okačene na ukupno 3 zakrivljena šinska sistema Showtex Show Pipe. Šine su dugačke 9, 10 i 11m, te ih karakteriše uglovanost određena stepenom zakrivljenosti gipsanih plafona. i pribor za montažu na plafon.

 

Po završenoj instalaciji, klijent je izrazio zadovoljstvo savremenim i kreativnim rešenjem, te njegovom jednostavnošću i funkcionalnošću.