Alusfera i bina za Fondaciju Novi Sad 2021

Na tenderu raspisanom od strane Fondacije Novi Sad 2021 za nabavku opreme za potrebe realizacije programskih aktivnosti i za održavanje kulturnih manifestacija AVL Projekt je pobedom dobio priliku za isporuku sferične aluminijumske konstrukcije i bine.

  • Klijent: Fondacija "Novi Sad 2021"
  • Datum projekta: 2018

Isporučena LITEC ALUSFERA 2 je montažno-demontažna konstrukcija sastavljena od aluminijumskih elemenata u obliku četvrtine lopte i sa prednjom nadstrešnicom. Celom svojom površinom zaštićena je od vetra i kiše PVC pokrivkom bele boje koja je, kao takva, zahvalna za „farbanje“ i stvaranje izuzetnih svetlosnih efekata.

 

Spoljašnje mere ove sferične konstrukcije su impresivne: široka je 21,5 m, visoka u centru 10,3 m, a po osnovi duboka 11,5 m. Konstrukcija može da izdrži ravnomerno raspoređeno opterećenje od 6000 kg za koje se dostavlja odgovarajući statički izveštaj sa simulacijom udara vetra.

 

Isporučena je i bina EVERDECK VS750H-2X1 ukupne površine od 136m2. Sastoji se od 66 komada binskih platformi dimenzija 2x1m i 4 komada dimenzija1x1m. Platforme su izrađene od vodootpornog špera crne boje sa protivklizajućom površinom u aluminijumskom ramu debljine 9cm sa dodatnim podužnim ojačanjem. Ravnomerno raspoređena nosivost je 750 kg/m². Transportna težina iznosi 32kg po elementu 2x1m.

Uz binu su isporučene i teleskopske noge od aluminijuma kvadratnog profila 6x6 cm, podesive visine sa ugrađenim metrom za preciznu nivelaciju, i to razlicitih veličina: 1-1,8m; 0,6-1m i 0,4-0,6m. Za binu je isporučena i ograda različite dužine sa poveznim šrafovima i podesivim stepenicama sa rukohvatom. Tu su i transportni koferi za transport spojnica između binskih segmenata i nogu.

 

Svoje prvo pojavljivanje u javnosti Alusfera je doživela u sklopu projekta Fondacije Novi Sad 2021, Kaleidoskop kojim je oživljen novosadski Korzo. U subotu, 15.09.2018. novosadska publika uživala je u jedinstvenom i lepom za oko događaju u vidu nesvakidašnjeg koncerta klasične muzike. Stvarajući utisak koncerta u operi, LITEC-ova Alusfera bila je očigledan izbor!  

 

Kratkim videom prenosimo Vam delić koncertne atmosfere.

 

 

Slični projekti