Mobilna binska konstrukcija, ozvučenje i rasveta za Grad Požarevac

Uspešnim učestvovanjem na EU tenderu raspisanom od strane IPA fonda za prekograničnu saradnju između Srbije i Rumunije, AVL Projekt je dobio priliku da isporuči aluminijumsku konstrukciju, binu, audio i rasvetnu opreme Gradu Požarevcu. Ovo uspešno učestvovanje je obuhvatalo i ispunjavanje svih zahteva u pogledu forme i obrazaca raspisanih od strane EU, čime smo se kvalifikovali ka

  • Klijent: Grad Požarevac
  • Datum projekta: 2018

Truss i bina

 

Proizvođač aluminijumske konstrukcije sa ručnim dizalicama i bine je kompanija Duratruss.

 

Dvostruki krovni sistem ima dimenzije 10x8m sa 4 tornja za podizanje konstrukcije na visinu od 7m. Svaki toranj sa čeličnom bazom ima maksimalnu nosivost tereta od 1000kg, a izrađen je od 290x290mm aluminijumskih rešetkastih segmenta kvadratnog oblika sa prečnikom cevi od 50mm i debljinom zida cevi od 4mm. Segmenti su napravljeni od legure EN-AV 6082 T6 (AIMgSil T6).

Ostatak krovne konstrukcije je napravljen od 400x400mm kvadratnih aluminijumskih segmenata sa prečnikom cevi 50mmx2mm. Kompletna konstrukcija je isporučena sa PVC pokrivačima gornje i bočnih strana. Isporučen je i odgovarajući pribor za spajanje konstrukcije.

 

Ukupna površina bine je 80m2, dok je dimenzija jedne platforme 200cmx100cm sa okvirom od aluminijuma. Gornji sloj platforme napravljen je od vodonepropusne i vatrootporne šperploče debljine 12mm i sa pprotivkliznom površinom. Namenjena je za spoljnu upotrebu. Platforma je sertifikovana za opterećenje od 750kg/m2. Svaki okvir platforme opremljen je priključkom za noge i dodatkom za povezivanje između platforme i nogu. Uz binu su isporučene i kvadratne noge izrađene od aluminijuma i podesive visine od 60 do 100 cm, te odgovarajuće stepenice sa rukohvatima.

 

Ozvučenje

 

Za kontrolu ozvučenja isporučen je digitalni mikser DiGiCo S21 sa dva displeja osetljiva na dodir koji omogućavaju trenutni feedback i kontrolu nad 20 kanala. Prednost dva displeja na dodir je i ta što korisnik ima na raspolaganju obilje vizuelnog prostora. Sama mikseta poseduje mnoštvo priključaka, 24 mic/line ulaza i 12 analognih izlaza, dva kanala AES I/O, word clock I/O, jedan GPI/GPO, DVI izlaz, kao i dva Ethernet porta. Za naše kupce obezbeđujemo trening na licu mesta, a možete pogledati i on-line trening na našem YouTube kanalu.

 

Isporučene su i aktivne 2-sistemske array zvučne kutije RCF NXL 44-A i okačene na konstrukciju. Isporučuju snagu od 700W preko tri neodimijumska woofera od 10’’ i drajvera od 1.4’’. Sve komponente su besprekorno usklađene kako bi se omogućila uniformna pokrivenost prostora i kontrolišu se preko ugrađenog DSP-a zahvaljujući čemu isporučuju prirodan zvuk i visoki SPL pogodan za profesionalno ozvučavanje događaja uživo. Subwoofer RCF SUB 8004-AS je jedan od najmoćnijih subwoofer-a od 18“ u kategoriji profesionalnog zvuka sa pojačavačima D-klase snage 1250W. Odlikuje se vrhunskim performansama, efikasnošću i malom težinom.

Povezivanje između FOH-a i binske audio opreme se obavlja preko Stagebox-a 24 in/8 out sa multicore kablom od 25m i konektorima proizvođača Sommer Cable.

Isporučili smo i Sennheiser bežični mikrofonski sistem upakovan u rek, sa ručnim predajnikom i dinamičkim mikrofonom kardioidne usmerenosti koji poseduje funkciju automatskog skeniranja frekventnog banda za pronalaženje slobodne frekvencije. Zahvaljujući tome, ovaj  bežični mikrofonski sistem garantuje uvek kvalitetan prijem signala bez smetnji.

 

Rasveta

 

Kontrola rasvete se obavlja putem digitalnog miksera MA Lighting MA DOT2 CORE poslednje generacije sa 4096 kanala (4 DMX izlaza), 2 ugrađena touch ekrana i Ethernet port-om. Intuitivan rad na konzoli je u samoj srži dot2 filozofije. Pult dolazi sa besplatnim softverom za kontrolu rasvete i softverom za vizuelizaciju rasvetnog sistema, u svemu usklađenim sa rasvetnim pultom.

Chauvet Intimidator Spot 255 IRC je LED spot moving reflektor uglovanosti od 15°. Snaga izvora svetlosti iznosi 60W i daje osvetljaj od 1600lux@5m. U pitanju je rasvetni uređaj kojeg odlikuje izuzetan odnos uloženog novca i efekata koje pruža sa težinom od samo 5.7kg. Odlikuje ga i deljenje svetlosnog snopa preko trostruke prizme za različite efekte sa promenom boja i rotirajucim gobima. Zbog izuzetne energetske efikasnosti, moguće je povezati do 10 uređaja na jednu šuko utičnicu.

Za farbanje scene isporučeni su Chauvet EVE P-130 RGB LED wash reflektori sa ukupno 40 dioda (13 crvenih, 13 zelenih i 14 plavih dioda), ukupne snage 130W, sa jednostavnom izmenom stepena uglovanosti korišćenjem magnetnih izmenjivih ramova sa sočivima od 25 i 45 stepeni.

 

Nakon isporuke kompletne opreme, nas tim je izvršio obuku tehničkih lica i uradio simulaciju koncertnog događaja kako bi korisnici opreme bili u najvećoj mogućoj meri spremni za dalje korišćenje sistema.