Chauvet rasveta za TV PINK

AVL Projekt je u septembru 2018. godine isporučio Chauvet rasvetu TV PINK za predstojeću produkcijsku sezonu. Naime, ova poznata medijska kuća je odlučila da investira u inteligentne wash reflektore i efektne rotirajuće LED barove i blindere, takođe izvedene u LED tehnologiji.

  • Klijent: TV Pink
  • Datum projekta: 2018

Isporučena Chauvet rasveta

 

Prilikom odlučivanja o wash pokretnom reflektoru, izbor je pao na Maverick MK2 Wash. 12 x 40W RGBW Osram dioda, odlična optika u zoom opsegu od 7° do 49°, mogućnost pixel mappinga, virtuelni gobo točak, 16-bitno dimovanje, tih pri radu, su samo neke od karakteristika ovog uređaja. Odabrani wash reflektor podržava sve kontrolne protokole koji danas postoje na tržištu: DMX, sACN, Art-Net, Kling-Net ili W-DMX.

 

Rotirajući efektni LED bar ROGUE R1FXB koji poseduje LED izvor od 5 x 15W Osram dioda u konfiguraciji RGBW, odlikuje se i uglovanošću bima od 7° sa temperaturnom korekcijom boje od 2800K do 10000K. Svaki od 5 LED izvora se može nezavisno kontrolisati, kako samo pokretanje, tako i osvetljaj, a jednostavna je i realizacija pixel mapping-a preko podržanih kontrolnih protokola Art-Net, Kling-Net. Od konkurencije se izdvaja beskonačnom rotacijom svakog pojedinačnog LED izvora, po panu i tiltu. Pošto je tih u radu, može da se koristi za najrazličitije primene.

 

 

 

 

STRIKE 4 je novi LED blinder sa toplo belim svetlom koji je napravljen u prepoznatljivoj konfiguraciji halogenih blindera 2x2. Blinder je istovremeno i strobe, i poseduje 4 x 100W COB LED-a postavljenih u nezavisno pokretljivim kućištama sa pomeranjem po pan-u +/- 24°. Njegov osvetljaj se može podešavati preko 16-bitnog dimovanja. Podesivi PWM je idealan za filmske i studijske aplikacije. Strike 4 ima osnovne i napredne kontrole koje pružaju fleksibilnost u postavljanju, kao i kristalno jasan OLED displej za brzo podešavanje.

 

BATTEN-QUAD 12 statički LED bar za farbanje sa ukupno 12 Osram dioda (snaga svake diode je 7W u konfiguraciji RBGA) uglovanosti 22° i sa temperaturnom korekcijom boje od 2800K do 10000K. Svaka dioda se može nezavisno kontrolisati što omogućava kreiranje efekta pixel mappinga. Zbog postojanja amber diode, dobija se znatno šira paleta zasićenih boja.

 

Isporučeno je i slično rešenje za farbanje, ali kao PAR-ka i to model SLIMPARPRO H USB LED PAR reflektor sa ukupno 12 Osram dioda pojedinačne snage od 10W, u konfiguraciji RGBAW+UV i sa uglovanošću od 24°. Ovaj model poseduje USB priključak preko koga se, uz odgovarajuću donglu bežično može upravljati reflektorom.

 

Isporučena je još jedna LED PAR-ka, ali sa zaštitom IP65 koja omogućava farbanje u spoljašnjim uslovima bez problema. U pitanju je model COLORADO 2-QUADZ sa ukupno 14 Osram dioda, od kojih je svaka snage 15W u konfiguraciji RGBW sa temperaturnom korekcijom boje od 3200K do 10000K. Karakteristično za ovaj model je da poseduje super brzi zoom od 14° to 44°.

 

 

 

Za sve reflektore je isporučen i dodatni pribor u vidu kuka i sajli.