Profesionalni Sony laserski projektori i 4K monitori za Telenor

U saradnji sa firmom Code Computer Engineering, AVL Projekt je u septembru 2018. godine isporučio Sony PRO projektore i monitore za instalaciju u konferencijskim salama kompanije Telenor u Beogradu.

  • Klijent: Telenor Srbija
  • Datum projekta: 2018

Telenor je prva mobilna mreža u Srbiji koja danas broji više od 3 miliona korisnika. Kreirana je sa ciljem da obezbedi komunikaciju i povezanost među ljudima kroz omogućavanje pouzdane i stabilne veze i prenosa podataka, uz istovremeno uspostavljanje i održavanje sigurnosti korisničkih podataka u svakom trenutku komunikacije.

 

U skladu sa svojom posvećenošću kvalitetu i profesionalnim rešenjima, nadležni u kompaniji Telenor su se ove jeseni odlučili za nabavku profesionalne Sony opreme. U pitanju su laserski projektori i monitori koji su instalirani u nekoliko konferencijskih sala i kancelarija sa ciljem da se obezbedi dugotrajan i pouzdan rad.

 

Isporučeni projektori i profesionalni monitori

Sony VPL-PHZ10 projektor u Telenoru

 

 

Za visoko kvalitetan prikaz projektovane slike većeg formata isporučeno je 12 laserskih projektora SONY VPL-PHZ10. Ovi projektori, umesto sijalice, kao izvor svetla poseduju laser čiji je vek trajanja 20.000 sati zahvaljujući čemu praktično ne postoje troškovi održavanja, dok je potrošnja električne energije smanjena za 40% u odnosu na projektore istih karakteristika sa lampom (sijalicom).

 

 

Projekciono platno Fonestar u Telenoru

Snaga osvetljaja od 5000 lumena i rezolucija WUXGA je dovoljna za kvalitetan prikaz slike na motorizovanom projekcionom platnu PPEL-43150-BA dijagonale od 150’’.

Projektor je tih u radu što je važno u konferencijskim salama kako se ne bi narušavala radna atmosfera tokom sastanaka. Povezivanje između računara i samog projektora se vrši putem  jednog mrežnog kabela CAT6 koji omogućava prenos audio i video signala zahvaljujući ugrađenom HDBaseT prijemniku u samom projektoru.

 

 

 

 

Pored projektora isporučili smo i ukupno 10 Sony profesionalnih monitora 4K rezolucije,  veličine dijagonale 55’’ FW-55BZ35F i 65’’ FW-65BZ35F. Jedna od ključnih stvari za izbor profesionalnih monitora umesto kućnih televizora je skoro tri puta veći osvetljaj  u korist pro monitora, čime se postiže besprekorna vidljivost prikazanog sadržaja. S obzirom da u kancelarije po pravilu dopire značajna količina dnevne svetlosti, refleksija ambijentalnog svetla će biti znatno manja sa isporučenim monitorima.

SONY pro monitori u Telenoru

Sledeća bitna karakteristika rada profesionalnih monitora je i mogućnost njihovog svakodnevnog rada u režimu 24/7 što nije slučaj sa kućnim televizorima koji nakon 3-4 meseca celodnevnog rada gube na jačini osvetljaja, te posledično slika biva manje vidljiva. Interesatnu karakteristiku predstavlja integrisani Wi-Fi modul koji omogućava puštanje sadržaja sa interneta bežičnim putem. Zahvaljujući snažnom procesoru omogućeno je i puštanje 4K sadržaja bez ikakvih problema. U slučaju potrebe moguće je puštati 4K sadržaj i u portrait modu sa USB stick-a zahvaljujući ugrađenom medija plejeru.

Zidni nosači EWB250 omogućavaju bezbedno kačenje monitora, kao i mogućnost podešavanja nagiba monitora po vertikali.

Za kompaniju Telenor bila je bitna i garancija od 5 godina, koja se dobija  uz minimalnu doplatu za servis koji omogućava zamenu monitora novim u slučaja otkaza monitora u garantnom roku.

Isporučeni monitori imaju i mogućnost nadogradnje touch frame-a čime se monitor može pretvoriti u interaktivni displej.

Partner na uspešno realizovanom projektu je bila firma CODE COMPUTER ENGINEERING iz Beograda.