Mobilno ozvučenje sa bežičnim mikrofonima za KC Kisač

U novembru 2018. godine Kulturni centar Kisač nam je još jedanput poklonio svoje poverenje kad je u pitanju nabavka profesionalane audio, video i rasvetne opreme. Najnoviji zahtev se odnosio na nabavku pouzdanog prenosivog sistema ozvučenja.

  • Klijent: Kulturni centar Kisač
  • Datum projekta: 2018

Isporučeni sistem će služiti za ozvučavanje različitih vrsta prezentacija, kao i živih nastupa muzičara i bendova, te za DJ žurke.  

 

Bez ikakve dileme izbor je pao na RCF J8MIX zvučnički sistem u konfiguraciji: sateliti 8x2" sa 12" subwooferom, snage 700W/rms, 1400Wpeak sa integrisanim 8-kanalnim mikserom.

Zvučnici se odlikuju RCF-ovom naprednom FiR filtering tehnologijom, razvijenom sa ciljem reprodukcije transparentnog zvuka uz apsolutnu preciznost i perfektnu stereo sliku usmerenu ka svakom slušaocu.

Pored toga RCF EVOX aplikacija osigurava potpunu kontrolu J serije miksera: sva snaga koja vam treba, na vašem telefonu, preko Bluetooth-a. Sadrži atraktivne i intuitivne grafičke kontrole kreirane od strane audio profesionalaca. Aplikacija vam omogućava da se krećete kroz meni i potpuno kontrolišete parametre miksete, dok sistem svira! RCF-ova EVOX J aplikacija je dostupna na iOS i Android uređajima i može se preuzeti na oficijalnim marketima aplikacija.

 

Audix AP41 OM2 je izabran da služi kao bežičan mikrofonski sistem. Sistem se sastoji od dinamičkog ručnog mikrofona Audix OM2 sa hiperkardioidnom karakteristikom uglovanosti i Audix R41 diversity prijemnikom koji su smešteni u prenosni kofer sa fiokom i sunđerom za siguran transport.

Audix bežične mikrofonske sisteme odlikuje beskompromisan kvalitet kada govorimo o  bežičnoj komunikaciji u okruženjima sa različitim vrstama smetnji u prostoru. Za Audix bežične sisteme je karakteristično da pružaju mogućnost simultanog rada 16 sistema istovremeno sa diversity sistemom prijema. Sinhronizacija prijemnika i predajnika se odvija putem bežične veze klikom na jedno dugme.

 

Dodatni zahtev klijenta je bila i isporuka LED profilnih reflektora. Rešenje je pronađeno u kvalitetnom i pouzdanom Chauvet EVE E-50Z profilnom zoom reflektoru snage LED izvora od 50W koji daje toplo belo svetlo promenljive uglovanosti od 20 do 39 stepeni. Reflektor podržava kontrolni DMX protokol, a može se kontrolisati i bežičnim putem, preko USB dongle. Reflektor poseduje 4 kvalitetna noža sa kojima je moguće iseći svetlosni snop prema želji rasvetnog dizajnera.

 

Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je KC Kisač nabavkom dodatne audio i rasvetne opreme podigao kvalitet svojih usluga u oblasti kulture na još viši nivo, te omogućio organizaciju još raznovrsnijeg i bogatijeg kulturno-umetničkog programa.