Casio laserski projektori za Akademiju umetnosti u Novom Sadu

Godinu dana rada sa Casio laserskim projektorima doneli su Akademiji umetnosti iz Novog Sada pozitivno iskustvo kada je reč o video prezentacijama tokom nastave. Stoga je bila logična odluka da se krene u nabavku dodatnih komada sa ciljem daljeg unapređenja nastavnih aktivnosti.

  • Klijent: Akademija umetnosti u Novom Sadu
  • Datum projekta: 2018

Uz Casio XJ-V2 laserske projektore isporučena su i zidna rolo platna odgovarajućih dimenzija.

 

Za sve Casio projektore sa laserskim izvorom svetlosti važi da ne stvaraju troškove održavanja, jer nema zamene sijalice. Vek trajanja izvora svetlosti iznosi 20.000 sati što u praksi znači približno 10 godina korišćenja.

Jedini trošak korišćenja ovih projektora je utrošak električne energije koji je sada smanjen i do 40%.

 

Kada su prednosti laserskog projektora u pitanju, potrebno je istaći one koje su najvažnije sa stanovišta korisničnog iskustva:

  • Casio laserski projektori pružaju najviši mogući kvalitet slike sa konstantnom osvetljenošću i izvanrednu reprodukciju boja i pri dnevnom svetlu.
  • Izuzetno su pouzdani u celodnevnom radu, jer su svi ključni delovi projektora oklopljeni: deo sa laserom, filteri, optika, kao i napajanje. U praksi ovo znači da se održavanje Casio laserskih projektora svodi na brisanje prašine.
  • Opcija brzog uključivanja/isključivanja znači da je projektor spreman za rad u roku od 5-6 sekundi.
  • Projektor poseduje funkciju „tajmer za prezentaciju“ koja omogućuje prikaz preostalog vremena prezentacije na projektovanoj slici.
  • Uz projektor se isporučuje daljinska IR komanda koja ima mogućnost zamrzavanja trenutnog prikaza slike (freeze funkcija), kao i zatamnjene projektovane slike (blank screen) pritiskom na taster.
  • Nivo buke koju proizvodi projektor je zanemarljiv, pa njegovo funkcionisanje ni na koji način ne remeti tok predavanja.

 

Još jednom se pokazalo da laserski projektori u učionicama predstavljaju optimalno rešenje za video prezentacije kao nastavni metod, jer ih odlikuje jednostavnost korišćenja, visok kvalitet i pouzdanost u radu, kao i minimalni troškovi održavanja.