Mobilna bina za Kulturni centar Apatin

Opštinski kulturni centar u Apatinu je ustanova kulture koja se bavi organizacijom kulturno-umetničkih programa na nivou opštine Apatin. Programi se realizuju u prostoru od preko 1.500 m2, a on se sastoji od Velike sale sa 258 mesta, Male sale za kamerne programe, galerije Meander i depoa u kome je smešteno preko 400 dela.

  • Klijent: Kulturni centar Apatin
  • Datum projekta: 2018

O isporučenoj bini  

 

U cilju unapređenja svojih usluga, KC Apatin je odlučio da nastavi sa tehničko-tehnološkim opremanjem prostora. Ovog puta, novčana sredstva su usmerena na nabavku mobilne bine čije su dimenzije 4x3m i koja je predviđena za unutrašnje i spoljašnje korišćenje.

Jedan binski segment (panel) ima dimenzije 200cm x 100cm. Okvir segmenta je izrađen od aluminijuma, dok je gornji sloj panela izrađen od vodootporne i vatrootporne brodske šperploče debljine 12mm, sa površinom protiv klizanja. Svaki okvir binskog segmenta opremljen je nosačima za 4 noge i dodatkom za povezivanje između samih segmenata i nogu.

Bina je opremljena i priborom za povezivanje binskih segmenata i nogu što garantuje sigurnost i pouzdanost pri nastupu folklornih grupa zbog vibracija koje se javljaju tokom igranja.

Bina poseduje dodatni umetak koji se postavlja između binskih segmenata za nivelaciju bine na neravnom terenu.

Uz binu su isporučene teleskopske kvadratne noge podesive visine od 40 do 60cm, ukupno 24 komada, kao i podesive stepenice.

Bina je sertifikovana na opterećenje od 750kg/m2, a maksimalna težina jednog binskog segmenta iznosi 32kg.

 

Na priloženim slikama možete pogledati montiranu binu unutar prostora Velike sale.