Interaktivni video zid za Beograd na vodi

Za Beograd na vodi se kaže da je budući urbani centar ovog grada. Razvija se četvrtu godinu zaredom i kada bude u celosti izgrađen, prostiraće se na 1.8 miliona kvadratnih metara raspoređenih u javne površine, pešačke zone, stanove, poslovne prostore i šoping centre, te mesta za kulturu i obrazovanje.

  • Klijent: Beograd na vodi
  • Datum projekta: 2018

Kako bi gore navedeni sadržaji bili predstavljeni potencijalnim kupcima na najefektivniji način, menadžment kompanije Eagle Hills nas je angažovao na projektovanju, montaži i puštanju u rad 2 interaktivna video zida.

Poziv koji nam je stigao predstavlja logični nastavak saradnje od pre 4 godine kada smo isporučili prva ovakva video rešenja.

 

O isporučenim interaktivnim video zidovima

 

Isporučeni video zidovi su instalirani u 4x1 konfiguraciji, u dimenzijama 272cm x 123cm i sa dijagonalom od 117’’. Sastavljeni su od profesionalnih touch monitora veličine 55’’ sa bezelom od 3.5mm.

 

Monitori su namenjeni za rad 24/7, sa osvetljajem i kontrastom dovoljnim za besprekorno jasne slike. Touch frame je izrađen tako da ima 32 dodirne tačke. Sadržaj se pušta sa odgovarajućeg računara koji može da izvrši skaliranje slike na odgovarajuću rezoluciju interaktivnog video zida.

 

Isporučeni su i Sony profesionalni monitori sa touch okvirom kao dodatni interaktivni monitori sa dijagonalama od 75’’ i 65’’. Ovi monitori su idealno rešenje za rad 24/7, sa osvetljajem od 620cd/m2 i ugrađenim USB medija plejerom koji uz besplatan softver omogućava puštanje sadržaja bez dodatnog računara sa bilo kog USB stick-a.

Touch okvir je izveden u IR tehnologiji i ima 10 dodirnih tačaka. S obzirom da je i touch okvir proizveden u SONY-ju, idealno se slaže sa monitorom tako da ne narušava estetiku samog monitora.

Video zidovi su potom integrisani sa inovativnim softverskim rešenjem i aplikacijom kompanije Case 3D čime su postali Media Walls za prikaz odgovarajućeg sadržaja.

 

 

Nakon izvršene montaše, podešavanja sistema i puštanja u rad, naš tim je izvršio obuku tehničkih lica kod klijenta za pravilno rukovanje isporučenim video prezentacionim rešenjima.