Aluminijumska konstrukcija i bina, audio-rasvetna i video oprema za Grad Novi Sad

Deo evropskih IPA fondova namenjen je razvoju i unapređenju prekogranične saradnje između Srbije i Mađarske. Zahvaljujući dobro osmišljenom projektu čiji je cilj povećanje turističkih kapaciteta Novog Sada i 4 okolna kulturna centra, Grad Novi Sad je dobio sredstva iz ovog fonda za nabavku aluminijumske konstrukcije, bine, ozvučenja, rasvete i prezentacionih kioska.

  • Klijent: Grad Novi Sad
  • Datum projekta: 2019

Kako je naša firma ispunila sve zahteve u pogledu forme i podnošenja obrazaca koje je predvidela Evropska Unija, kvalifikovali smo se kao pouzdan dobavljač na ovom projektu i dobili posao.

 

O isporučenoj opremi

Za prezentacije u organizaciji kulturnih centara isporučeni su SONY prezentacioni podnostojeći interaktivni kiosci (totemi) TOT-1349-IR10. Oni se sastoje od aluminijumskog kućišta sa prostorom za smeštaj mini PC i profesionalnog monitora SONY FW-49BZ35F. Touch okvir je zasnovan na IR tehnologiji i poseduje 10 dodirnih tačaka na površini, dok monitor garantuje pouzdanu upotrebu duži niz godina, jer je dizajniran za rad 24/7. Osvetljaj monitora je dovoljan da se video sadržaj dobro vidi i pri većim nivoima ambijentalnog svetla.

 

Isporučena LITEC fiksna aluminijumska konstrukcija ima dimenzije 8m x 6,5m, a visoka je 5,5m. Izrađena je od aluminijumskih rešetkastih segmenata kvadratnog oblika čije su dimenzije 290x290mm, sa prečnikom cevi od 50mm i debljinom zida cevi od 2mm. Kompletna konstrukcija je pokrivena PVC ciradom. Isporučen je i odgovarajući pribor za spajanje konstrukcije, kao i španeri i sajle za stabilnost.

 

Bina ima dimenzije 7m x 6m. Dimenzije jednog binskog segmenta iznose 2m x 1m sa okvirom od aluminijuma. Gornji sloj platforme napravljen je od vodonepropusne i vatrootporne šperploče debljine 12mm sa protivkliznom površinom. Namenjena je spoljnjoj upotrebi i sertifikovana za opterećenje od 750kg/m2. Svaki okvir platforme opremljen je priključkom za noge i dodatkom za povezivanje između platforme i nogu. Uz binu su isporučene i aluminijumske kvadratne noge podesive visine od 60 do 100 cm, kao i odgovarajuće stepenice sa rukohvatima.

 

U sklopu rasvete je isporučen rasvetni pult za kontrolu sa 384 kanala i sa mogućnošću pravljenja scena prema želji korisnika. Svi reflektori su izvedeni u LED tehnologiji sa Osram diodama. Profilni reflektori imaju snagu od 100W i daju toplo belo svetlo promenljive uglovanosti od 20 do 39 stepeni. Reflektor poseduje kvalitetna 4 noža sa kojima je moguće iseći svetlosni snop prema želji dizajnera svetla. Fresnel reflektori su promenljive uglovanosti od 17 do 50 stepeni sa dodatnim klapnama za usmeravanje svetlosnog snopa. Za farbanje bine su isporučeni PAR reflektori tipa RGBAW+UV i snage 130W. Svi reflektori podržavaju kontrolni DMX protokol, a mogu se kontrolisati i bežičnim putem preko USB dongle.

 

Ozvučenje se sastoji od:

  • audio miksete RCF L-PAD 12CX – 12-kanalne audio miksete sa efektima i ugrađenim USB MP3 Player/Recorder-om koja predstavlja idealan alat za prezentacije, puštanje ambijentalne muzike, zabave i sve ostale aktivnosti koje podrazumevaju nekoliko stereo ulaza i njihovo miksanje.
  • aktivnih zvučnika RCF ART 715-A MK4 snage 1400W sa max SPL od 130 dB i bass reflex subwooferom RCF SUB 705-ASII snage 1400W. RCF zvučnici se odlikuju njihovom naprednom FiR filtering tehnologiom, razvijenom da svakom slušaocu pruži transparentni zvuk, apsolutnu bistrinu i perfektnu stereo sliku. Istovremeno, RCF-ova tehnologija u pojačavačima D-klase pruža odlične performanse, a pritom su veoma efikasni i lagani.
  • dinamičkih ručnih mikrofona i kvalitetnih K&M mikrofonskih stalaka.

Kompletno ozvučenje i rasveta su uvezani kvalitetnim AES/EBU DMX kablovima i mikrofonskim kablovima nemačkog proizvođača Sommer Cable.

 

Nakon montaže bine i opreme, naš tim je izvršio obuku tehničkih lica i uradio simulaciju koncertnog događaja kako bi klijent u budućnosti mogao što samostalnije da koristi isporučene sisteme.