Sony profesionalni 4K monitor za optiku Yason

Yason je preduzeće osnovano 1989. godine u Novom Sadu kao samostalna zanatska radnja koja se bavila optičarskim zanatom i prodajom naočara. Danas posluju sa pet optika u Novom Sadu pod imenom Yason, a poslovanje su proširili i na tržište Makedonije, Crne Gore i Belorusije.

  • Klijent: Optika Yason
  • Datum projekta: 2019

Zahvaljujući inovativnosti i proaktivnom stavu prema promenama na tržištu, Yason je uspeo da uspostavi i održi lidersku poziciju na ovim prostorima. Osvojena liderska pozicija počiva i na investiranju u promociju i reklamu svih proizvoda: unutar samih prodajnih prostora, putem medija, organizovanjem modnih revija, sponzorisanjem kulturnih, sportskih i modnih manifestacija.

 

Implementirano rešenje

 

S tim u vezi, zadatak koji je bio postavljen pred nas odnosio se na poboljšanje vidljivosti reklamnih poruka u izlogu radnje.

 

U te svrhe smo izabrali 55“ profesionalni monitor Sony FW-55BZ35F sa snagom osvetljaja od 620 cd/m2 kako bi se reklamna poruka jasno videla. Ovaj profesionalni monitor je predviđen da radi 24/7 bez degradacije u kvalitetu slike, čak i nakon nekoliko godina korišćenja. Ima i mogućnost rada u portrait (vertikalnoj) orijentaciji za prikaz reklamnih filmova i slika robe široke potrošnje.

 

Sony profesionalni monitori poseduju automatsku kalibraciju osvetljaja u zavisnosti od jačine ambijentalnog svetla. Prezentovana slika je kristalno jasna sa izvanrednom reprodukcijom boje i velikim kontrastom zahvaljujući HDR (High Dynamic Range) tehnologiji.

 

Našem klijentu je bilo važno i da je omogućeno jednostavno puštanje reklamnog sadržaja i to putem ugrađenog USB medija plajera, bez potrebe za korišćenjem dodatnog računara i softvera. Sa USB medija plejerom je moguće kreirati odgovarajuće playliste i podesiti vreme njihovog puštanja.

 

U prvim danima nakon instalacije monitora, klijent je izrazio svoje zadovoljstvo implementiranim rešenjem i najavio nastavak investiranja u ovaj vid reklamiranja svog poslovanja i proizvoda.