Novi video zid za Beograd na vodi

Eagle Hills je građevinska i investiciona kompanija koja svoje poslovanje fokusirana na rastuća međunarodna tržišta. Razvija destinacije koje postaju nova obeležja gradova i to kao zajednice visoko kvalitetnog životnog stila. U Srbiji, takva jedna destinacija je Beograd na vodi.

  • Klijent: Eagle Hills - Beograd na vodi
  • Datum projekta: 2019

Beograd na vodi je novi urbani centar Beograda u okviru kojeg se nalaze stambeni i poslovni prostori, kao i najveća šoping destinacija na Balkanu. Tu su i hoteli svetske klase, mesta za kulturu, obrazovne institucije, moderni zdravstveni centri i širok spektar atrakcija i objekata za odmor i zabavu.

 

Video zid za Beograd na vodi

 

Kako se radi o projektu velikih razmera, čiji se rezultati mogu sagledati fazno, Eagle Hills od samog početka ulaže značajan trud i sredstva da potencijalnim kupcima verno predstavi prostor koji se može kupiti, bez obzira da li se radi o stambenom ili poslovnom delu.

 

Radi kvalitetne prezentacije, naša firma je početkom ove godine bila angažovana na projektovanju, izradi i instalaciji video zida impresivnih dimenzija od čak 364x479 cm, koji je konfigurisan kao 3x7 i sastavljen od profesionalnih monitora od 55“ sa bezelom od 3.5mm.

Ova instalacija predstavlja logičan nastavak saradnje od prošle godine kada smo istom klijentu isporučili dva interaktivna video zida u konfiguraciji 4x1, dijagonale 117’’.

Inače, monitori koji čine video zid namenjeni su za rad 24/7 sa dovoljnim osvetljajem i kontrastom za besprekorno jasne slike.

 

Za kontrolu sistema isporučena je Aten modularna video matrica sa odgovarajućim brojem ulaza, odnosno izlaza 4K rezolucije. Za puštanje sadržaja sa različitih udaljenih lokacija do 100m su obezbeđeni odgovarajući 4K HDBaseT ekstenderi.

 

Isporučeni su i Sony profesionalni monitori FW-55BZ35F sa touch okvirom kao dodatni interaktivni monitori dijagonale od 55’’. Ovi monitori su idealno rešenje za rad 24/7, sa osvetljajem od 620cd/m2 i ugrađenim USB medija plejerom koji uz besplatan softver omogućava puštanje sadržaja bez dodatnog računara sa bilo kog USB stick-a.

Touch okvir je izveden u IR tehnologiji i ima 10 dodirnih tačaka. S obzirom da je i touch okvir proizveden u SONY-ju, idealno se slaže sa monitorom pa ne narušava estetiku samog monitora.

Nakon izvršene montaže, podešavanja sistema i puštanja u rad, naš tim je izvršio obuku tehničkih lica kod klijenta.

 

Instalirani video zid je „zasijao“ u punom sjaju nakon integracije sa inovativnim softverskim rešenjem i aplikacijom kompanije Case 3D čime je postao Media Wall.