Profesionalna audio i video tehnika za Press centar

Krajem 2018. godine AVL Projekt je za poznatu domaću agenciju za praćenje i analizu medijskog sadržaja isporučio audio i video tehniku za opremanje sopstvenog press centra.

  • Klijent: Agencija za praćenje i analizu medijskog sadržaja
  • Datum projekta: 2019

O zahtevu klijenta i opremanju Press centra

 

Tim ove agencije čine saradnici profilisani kao kliping operateri, medijski analitičari, prevodioci, istraživači, novinari, reporteri, kamermani, montažeri, anketari.

 

Imajući u vidu različita polja rada svojih saradnika, zahtev kiljenta se odnosio na izgradnju adekvatnog press centra u kojem bi se razmenjivali medijski sadržaji, održavale konferencije za štampu, seminari, okrugli stolovi, panel diskusije, tribine, sastanci ili prezentacije.

 

AVL Projekt tim je uspesno odgovorio na ovaj zahtev projektujući i instalirajući audio konferencijski sistem za Press centar koji se sastoji od:  

  • Mikrofona na guščijem vratu, a koji su postavljeni na sto ispred govornika sa jednim ručnim bežičnim mikrofonskim sistemom za postavljanje pitanja iz publike tokom konferencije
  • Ozvučenja koje čine trosistemski nazidni column RCF zvučnici MQ 100L-B. Oni su postavljeni pored motorizovanog projekcionog platna ROLLFIX 232X145 sa dodatnim ozvučavanjem prostora preko tri viseće zvučničke skupine sa po dva zvučnika
  • Xilica DSP procesora iz serije Uno koji kontroliše kompletno ozvučenje i na kojem je izvršeno programiranje, pa korisnici mogu da odaberu neki od preseta u zavisnosti od vrste događaja.
  • Pasivnog broadcast splitera Radial EXO-POD za novinare na koji se može priključiti do 14 uređaja za snimanje konferencije bez unošenja bilo kakvih smetnji u sistem.

Video prezentacioni sistem press centra se sastoji od Sony laserskog projektora VPL-PHZ10 koji dobija video signal preko jednog mrežnog kabla sa konferencijskog stola preko HDBaseT predajnika i automatskog switchera Aten VE2812T.

 

Pored press centra, opremljena je i prostorija za kasting, u kojoj se u realnom vremenu vrši snimanje multimedijalnog sadržaja.

U prostoriji za kasting se odvija snimanje govornika preko dve kvalitetne PTZ kamere HD rezolucije sa snimačem koji obezbeđuje visokokvalitetni HD sinhronizovani snimak, a podržava prenos live streaming kompresije H.264. Za audio snimanje instalirani su kvalitetni viseći mikrofoni Audix ADX40, dok se audio zapis preslušava u tehničkoj režiji na studijskim monitorima RCF AYRA FIVE.

 

Instalirano je i višezonsko ambijentalno ozvučenje kompletnog objekta sa kvalitetnim plafonskim i nazidnim zvučnicima, dok se muzički sadržaj isporučuje preko CD/USB MP3 plejera koji u sebi ima ugrađen i FM prijemnik.

 

Slični projekti