LED ekran, ozvučenje i efektna rasveta za TV Nova S

Nova S je kablovski kanal koji predstavlja deo najveće regionalne televizijske mreže Nova. Emituje zabavne i političke talk show emisije, informativni i dokumentarni program, ekskluzivne sportske sadržaje i najkvalitetnije domaće i strane filmove i serije.

  • Klijent: TV Nova S
  • Datum projekta: 2019

Nakon što su AVL Projekt prepoznali kao mogućeg i pouzdanog partnera sa dugogodišnjim iskustvom u opremanju televizijskih studija, nadležni iz Nove S su nas kontaktirali sa zahtevom da isprojektujemo LED ekran, ozvučenje i rasvetu za svoj TV studio na Košutnjaku.

 

O isporučenim audio, vizuelnim i rasvetnim rešenjima

 

Za emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ isporučen je zakrivljeni LED ekran za unutrašnje korišćenje impozantnih dimenzija 816x240cm, tipa P2.72mm sa podnostojećim stalkom. Visoko-kvalitetni LED ekran radi sa studijskim kamera bez flikerovanja, što je bio i ključni zahtev klijenta. Podnostojeći stalak LED ekrana se odlično uklopio u scenografiju TV studija. LED ekran se sastoji od LED panela dimenzija 480x480mm koji se brzo mogu rasklopiti i koristiti za druge potrebe u studiju. Kontroliše ga Novastar procesor 4K rezolucije.

 

Za potrebe scenografije isporučeni su Chauvet LED pixel barovi EPIX STRIP TOUR  i EPIX STRIPTOUR50 namenjeni za piksel mapiranje. Njihove pojedinačne dužina iznose 50cm i 100cm sa 25, odn. 50 LED dioda u nizu i imaju ogao gledanja od 125 stepeni. Napajanje je omogućeno preko odgovarajućeg drajvera sa kontrolnim protokolima Art-Net, Kling-Net ili sACN.

 

Za dodatne scenske efekte isporučeni su Maverick MK Pyxis pokretni beam/wash reflektori sa snažnim LED izvorima (za Beam 1x60W RGBW i za Wash 9x15W RGBW). Širok zoom, rotacija 360 stepeni i kontrola pojedinačnih piksela (dioda) sa rotacijom spoljašnjeg prstena pruža dizajnerima svetla beskrajne mogućnosti za kreiranje efekata na sceni.

Pogledajte kratak video koji ilustruje mogućnosti ovog uređaja:

 

 

Ukupan efekat je dodatno pojačan rotirajućim LED bar reflektorom sa pokretnim LED izvorom od 5x15W RGBW. U pitanju je model  ROGUE R1FXB.

 

Instalirano ozvučenje sastoji se od 8 RCF stage monitora NX 12-SMA, a kompletan audio sistem obuhvata i nekoliko različitih modela Audix mikrofona:

  • DP7 – mikrofonski set za bubnjeve od 7 mikrofona
  • i5 – dinamički instrumentalni mikrofon kardioidne usmerenosti
  • CX112B – kondenzatorski studijski mikrofon sa mogućnošću izbora 3 karakteristike usmerenosti: kardioidna, omnidirekciona ili figure 8
  • ADX20IP – mini mikrofon kardioidne usmerenosti sa štipaljkom za mesing/drvene instrumente, sa phantom adapterom

Tu su i Radial DI boxovi PRODI i PROD2 namenjeni sprečavanju pojave brujanja u ozvučenju. Uz mikrofone su isporučeni i odgovarajući K&M podnostojeći stalci i pecaljke.

 

Za povezivanje velikog broja mikrofona neophodan je kvalitetan stagebox koji će sprečiti slabljenje signala i omogućiti izolovanje audio kanala. Sommer Cable ima provereno rešenje za ovo koje smo u svojoj praksi višestruko ispitali i uverili se u njegov kvalitet, pouzdanost i funkcionalnost. Za informacije o različitim mogućnostima kliknite na link.