Sony pro monitori i TDM digital signage za Hemofarm AD

Hemofarm a.d. je lider na farmaceutskom tržištu Srbije po vrednosnom udelu i vrednosti izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje. Kompanija proizvodi više od četiri milijarde tableta i kapsula godišnje. Posluje na tri kontinenta i ima tim od više od 2.500 zaposlenih.

  • Klijent: Hemofarm AD
  • Datum projekta: 2019

Posvećenost stalnim inovacijama uključuje i stalno unapređenje komunikacije ka zaposlenima (interne komunikacije).

 

Vodeći se upravo idejom unapređenja interne komunikacije, pre svega ka zaposlenima u proizvodnji koji nemaju korporativne e-mail adrese, Hemofarmov tim Korporativnih poslova i komunikacija odlučio se za inovativni pristup, oličen u svojevrsnoj internoj televiziji (HfTV) baziranoj na Digital Signage tehnologiji.

 

AVL Projekt je bio zadužen za isporuku:

  • hardvera – isporučeni su profesionalni Sony monitori različitih dimenzija: model FW-65BZ35F od 65’’, model FW-49BZ35F od 49’’ i model FW-43BZ35F 43’’.
  • softverskog rešenja TDM Digital Signage, dok je partner na implementaciji TDM Digital Signage softvera i obuci korisnika za njegovu primenu je bila firma HiTeam iz Vršca.

 

Monitori rade 24/7 bez degradacije u kvalitetu slike, čak i posle nekoliko godina korišćenja. Jačina osvetljaja od 620cd/m2 dovoljna je za anuliranje efekta ambijentalnog svetla što, uz Sony HDR (High Dynamic Range) tehnologiju obezbeđuje kristalno jasnu sliku sa izvanrednom reprodukcijom boja i velikim kontrastom. Monitori imaju i mogućnost automatske kalibracije osvetljaja u zavisnosti od jačine ambijentalnog svetla.

 

Isporučeni Sony monitori mogu da rade i u portrait (vertikalnoj) orijentaciji za prikaz reklamnih filmova i slika. Moguće je jednostavno puštanje reklamnog sadržaja preko ugrađenog USB medija plajera, bez potrebe za korišćenjem dodatnog hardvera i softvera. Sa USB medija plejerom moguće je sačiniti odgovarajuće playliste i definisati vremenski raspored puštanja željenog sadržaja.

 

U Hemofarmu je instalirano 28 monitora na nekoliko lokacija u Vršcu, Šapcu, Beogradu, Banja Luci i Podgorici. Nakon ozbiljne analize Hemofarm se odlučio da koristi upravljački softver Sony TDM digital signage. Ovo cloud-based rešenje omogućava centralizovano kreiranje i distribuciju audio-vizuelnog sadržaja i njegovo automatsko ažuriranje, kao i osnovnu kontrolu monitora. Raznovrstan sadržaj moguće je prikazati na jednom monitoru, više njih ili na sve, i to u predefinisanim vremenskim intervalima.

 

TDM Digital Signage je kompatibilan sa touch okvirom čime monitor postaje u pravom smislu te reči interaktivan za korisnike. Korišćenjem dodatnih softverskih paketa, korisnici mogu dobiti dodatne funkcionalnosti, kao npr. interesantan način za zakazivanje sastanaka u sali za sastanke u tačno definisano vreme i to kroz Google ili Outlook kalendar, kao i uvid u statistiku broja pregleda reklamne poruke, razvrstane po polu ili uzrastu.

 

TDM Digital Signage softver se „otključava” kupovinom licence kako za Sony uređaje, tako i za uređaje koji nisu Sony i to na vremenski period od 1, 3 ili 5 godina. Kupovinom licence dobija se predefinisano dizajnersko rešenje za različite vrste poslovnih korisnika: korporacije, kongresni centri, hoteli, banke, restorani, klubovi, obrazovne institucije.

 

Više o digital signage možete pročitati na našem vebsajtu.