Video prezentacioni sistem za Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu jedna je od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji. Skupštinske rasprave o osnivanju fakulteta su započete još daleke 1879, dok je sam fakultet svečano otvoren 9. decembra 1920. godine.

  • Klijent: Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Datum projekta: 2019

Cilj fakulteta je i tada, kao i danas, stvaranje stručnog i obrazovnog kadra koji će u svakom trenutku biti spreman da odgovori kompleksnim problemima u oblasti zdravstva. Nastava se odvija kroz integrisane akademske, specijalističke akademske, specijalističke strukovne, master akademske i doktorske studije.

 

AVL Projekt je ovo renomiranoj visokoškolskoj ustanovi isporučio video opremu koja treba da obezbedi efektivan i pouzdan rad u amfiteatru u kojem se održavaju predavanja za studente. Isporučena oprema zadovoljava najviše standarde po pitanju kvaliteta slike i distribucije video signala.

 

Isporučen je laserski projektor SONY VPL-PHZ10 sa WUXGA rezolucijom. Projektor ima konstantan osvetljaj od 5000 lumena zahvaljujući laserskom izvoru svetla čiji je vek trajanja 20.000 sati. Poseduje i automatski sistem čišćenja filtera. Tu je i funkcija brzog uključivanja/isključivanja, za svega nekoliko sekundi, tako da predavanje može da počne gotovo trenutno.

Sony patentirana tehnologija BrightEra 3LCD reprodukuje izuzetno jasne slike velikog kontrasta i zasićenih boja sa mnoštvom detalja.

Distribucija video signala sa mesta predavača do projektora se vrši putem Aten VE2812T, HDMI & VGA žičnog automatskog svičera zasnovanog na HDBaseT tehnologiji, koji je sa projektorom povezan preko jednog mrežnog kabela.